Adevarul despre copiii abandonati din Spitalul Sfanta Maria, din Iasi

In media online si pe internet s-a iscat un val emotional, aparut odata cu un mesaj fals ce se propaga cu rapiditate. Care este adevarul despre copiii abandonati de la Spitalul Sfanta Maria? Cei 57 de copii sunt povestea folosita pentru o escrocherie.

Recent, mai toti parintii cu prezenta frecventa in online au primit sau s-au lovit de mesajul disperat prin care se cer donatii sub forma de bani, scutece, jucarii si mancare. Mesajul nu este unul nou, existand in presa detalii despre o escrocherie foarte similara, inca din anul 2013, cand 5 persoane, foste angajate ale unui ONG, conform evz.ro, foloseau aceasta metoda pentru a primi bunuri si bani.

Spitalul Sfanta Maria din Iasi neaga existenta celor 57 de copii

In realitate insa, Spitalul Sfanta Maria din Iasi a emis astazi un comunicat prin care neaga orice legatura cu acest mesaj propagat in mediul online:

„Avand in vedere faptul ca in mediul online sunt postate in continuare materiale prin care se face apel umanitar pentru ajutorarea a 57 copii abandonati internati in Sectiile Recuperare Pediatrica si Pediatrie Cronici ale Spitalului de Urgente pentru Copii „Sf. Maria” Iasi , precizam urmdtoarele:
– in prezent, la data de 02.10.2018, in Sectiile Recuperare Pediatrie si Pediatrie Cronici se afla internati un numar de 12 copii;
– nici unul dintre cei 12 pacienti internati nu reprezinta caz social
– copiii sunt bine ingrijiti de personalul medical al sectiilor

Avand in vedere faptul ca mesajele care circula prin SMS/e-mail postari pe site-uri de socializare sugereaza ca ar actiona in numele
spitalului, vom sesiza organele de drept.
Rugam pe aceasta cale persoanele care doresc cu adevdrat sa ajute copiii cu probleme sociale internati in sectiile Spitalului de Copii „Sfanta Maria”, sa contacteze in acest sens doar conducerea spitalului. „
Comunicatul transmis de spitalul din Iasi este semnat de catre managerul unitatii, Dr. Radu Terinte si directorul medical, Dr. Alina Murgu.

Cum arata mesajul fals din presa, prin care se cereau donatiile:

Cinci persoane sunt trecute ca fiind persoane de contact si in acest caz. Am incercat sa contactam cele 5 persoane din anunt, insa din 5 numere de telefon, 4 nu erau alocate, iar cea de-a 5-a persoana nu a raspuns la telefon.

„Facem un apel la toti cei care vor sa dea un ajutor, cat de mic, unor copii 1cu varste intre 0-2 ani, abandonati. Sectia de recuperare pediatrica Sf. Maria Iasi are in ingrijire 57 de copilasi abandonati cu varste intre o luna si 2 ani. Centrul de ingrijire se afla in spatele Maternitatii Elena Doamna. Cine doreste sa contribuie cu ceva (pampers in primul rand, bani, haine si jucarii – noi sau second hand – hainute mai mult de interior pentru ca nu au fost niciodata scosi afara, fiind doar cateva asistente care se ocupa de ei) poate lua legatura cu:

Anca Craciun ( 0749.067.014 )
Alexandra Parnic ( 0753.856.441 )
Irimiea Adrian ( 0756.646.441 )
Olaru Alina ( 0745.557.985 )
Diana Padure ( 0745.831.521 )
Transmiteti acest apel si altor persoane care credeti ca ar putea ajuta – oricit de putin ar da fiecare, conteaza foarte mult! Sunt copii care la 9 -10 luni nu stiu sa stea in fundulet datorita faptului ca au patutul prea mic incat nici nu se pot intoarce pe burtica. Sunt copii care in loc de pampersi folosesc pelinci învelite în celofan… nu mai vorbim de faptul ca duc lipsa de hainute, medicamente, servetele, mancare, jucarii, papucei si cel mai important: au nevoie de parinti, de oameni cu inima mare, de dragoste…

Stiu, e o perioada grea pentru oricine, dar cat bine le-ati face nici nu va puteti imagina!'


Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul