Adevarul despre fetita care a fost luata cu forta de langa asistentul maternal, la Baia de Arama, Mehedinti

Imaginile au devenit virale vineri, printre internauții din România: o fetita de opt ani din Baia de Aramă, judetul Mehedinti, a fost luata cu forta, de Politie, din familia asistentului maternal care a crescut-o. Romanii au fost scandalizati dupa ce, mai multe postari de pe retetele sociale sustineau ca micuta ar fi fost adoptata de o familie americana pentru a i se preleva organele.

UPDATE. Poliția Română face noi precizări în acest scandal. Doi polițiști au primit atenționări în acest caz, însă pentru fapte care au avut loc în luna mai. Atunci, mama adoptivă a Sorinei, a mers la secția de Poliție și a cerut să fie însoțită pentru a o lua acasă pe minoră. Polițiștii i-au explicat că nu au competențe, însă femeia a sunat și la 112, iar agentul care a preluat apelul nu a întocmit fișa pentru acest apel, iar șeful acestuia nu a verificat dacă a fost întocmită fișa. „Cei doi polițiști au fost atenționați pentru un eveniment din luna mai a acestui an, nu pentru ziua în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cariova a luat-o pe fetița din locația respectivă. Concret, în luna mai a acestui an, mama adoptivă a fetiței a mers la sediul unității de poliție, unde a cerut ca polițiștii să meargă cu ea să o ia pe fetiță din imobilul în care se afla, iar polițiștii au consiliat-o și au îndrumat-o cum trebuie să procedeze în această situație', informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Din fericire, se dovedeste ca informatiile nu sunt in totalitate corecte. Organizatia VeDem Just a clarificat lucrurile pe pagina sa de Facebook. Fetita a fost adoptata legal de o familie de romani stabiliti in America, dupa ce asistentul maternal a refuzat sa o infieze. Apoi, acesta a refuzat sa cedeze copilul autoritatilor si chiar l-a convins ca urmeaza sa ajunga la o familie care ii va folosi organele. In presa a aparut informatia conform careia familia adoptatoare ar avea un copil grav bolnav care necesita transplant de organe. 

Redăm integral postarea organizatiei:

'Față de cazul copilului din Baia de Aramă luat cu forța de autoritățile statului de la asistentul maternal, reprezentanții VeDemJust s-au interesat și pot comunica public următoarele:
– procedura de adopție fusese finalizată, după trei ani. După ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă dorește să adopte copilul și a refuzat, a fost decisă adopția în favoarea unei familii de români(au cetățenia noastră) stabilită în SUA;
– reprezentanții ANPDC au fost în repetate rânduri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabilă a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratând cu dispreț autoritățile și inducând copilului ideea că i se vor lua organele de către adoptatori;
– acum două luni asistentului maternal i s-a retras atestatul;
– pe certificatul copilului scrie deja numele părinților adiptatori;
– există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistentul maternal să respecte decizia cu privire la adopție. Azi s-a pus în executare silită această hotărâre, cu organe de la Protecția Copilului, executor judecătoresc și Poliție.

Este regretabil că presa a prezentat cazul fără o poziție din partea instituției publice ANPDC sau a organizației FONDC care s-au preocupat îndeaproape de acest caz.'

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse