Adio, biberon!

N-o sa-l hranesti cu biberonul toata viata, dar tocmai pentru ca atasamentul e mare, renuntatul la biberon este o operatiune dificila si delicata.

Pe la varsta de 1 an, bebelusii sunt deja cam incapatanati, asa ca ar trebui sa le faceti cunostinta cu domnisoara canuta mai devreme.

Unii parinti au inceput sa alterneze bi­beronul si canuta cam de pe la 6 luni, odata cu introducerea pri­melor alimente semisolide si a su­pe­lor de legume care se pot bea din canuta.

Dar daca cel mic refu­za sa apuce canuta, este clar ca nu a venit momentul ei.

Tine cont de faptul ca atunci cand vrei sa faci schimbarea tre­bu­ie sa alegi o perioada linistita  si acest lucru este valabil pentru orice modificare in rutina copilului.

Daca tu ai decis ca e timpul sa tre­ceti la canuta – foarte bine, dar nu arunca toate biberoanele copilului in speranta ca-ti va iesi din prima daca nu-i lasi alternativa. Cea mai buna cale este trecerea gra­­duala.

Pandeste reactiile copi­lu­­lui cand va vede pe voi band din cana – atunci este momentul po­­­trivit sa-i faci cunostinta cu pro­­­pria lui canuta.

Eventual, pu­teti mer­ge la magazin impreuna si poti tine cont de preferinta lui in ale­gerea modelului. Umple-i doar pe sfert sau jumatate canuta cu ba­u­­­­tu­ra lui preferata – ceai, suc, supa de legu­me strecurata – si
ser­­­­veste-l dupa ma­sa, cand este mai rela­xat.

Citeste continuarea in revista BABY – iulie-august.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista