Adopții – ce sa NU spui părinților care adoptă!

Din prea multă curiozitate sau prea puțină experiență cu o astfel de situație, punem cele mai nepotrivite întrebări celor care au adoptat un copil. Iată o listă cu ce să NU spui vreodată!

 

Cine sunt părinții lui adevărați?

Asta i-ar face pe părinții adoptivi unii falși, nu? Termeni ca 'mamă biologică', 'tată biologic' sunt cei mai corecți într-o discuție despre adopție. Cât depre părinții adoptivi, odată  ce au trecut printr-un întreg proces, ei au devenit părinți cu drepturi depline. Și, cu excepția cazului în care se vorbește strict despre procesul de adopție, este nepoliticos să te referi la ei ca părinți adoptivi. Sunt părinți. Mai în cunoștință de cauză decât unii părinți biologici, care aduc pe lume copii, fără a fi pregătiți în vreun fel pentru această misiune.

 

Ce gest frumos faceți!

Nimeni nu adoptă un copil pentru a se putea împăuna cu vreo faptă bună. Nu lauzi un părinte adoptiv pentru acest lucru, așa cum nu lauzi pe cineva care face orice fel de faptă bună. Chiar dacă gândești asta, ține-o pentru tine. La o astfel de replică, servită ca o constatare, nu prea ai ce să răspunzi…

 

Cum de a putut mama lui 'reală' să renunțe la așa o dulceață de copil?

În afară de mama biologică, nimeni nu-ți poate răspunde la o asemenea întrebare. Pe de altă parte, există cazuri în care copiii dați spre adopție nu au fost abandonați, ci sunt orfani în urma unor situații de viață. În oricare dintre variante, întrebarea este complet nepotrivită.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii