AFI Palace Cotroceni Mega Fun gazduieste „Noaptea Cercetatorilor”

Evenimentul este parte a unui program derulat la nivel european, in peste 279 orase simultan, care are drept scop sarbatorirea cercetarii si a oamenilor deosebiti care lucreaza in acest domeniu.

Pentru cateva ore, copiii care vor vizita AFI Palace Cotroceni Mega Fun in cursul zilei de maine, sunt invitati sa participe la un atelier interactiv de stiinta sportului aplicata.

Astfel, vor avea la dispozitie un simulator de canotaj pentru a intelege cat mai bine principiul de deplasare al barcii si modul in care forta bratelor actioneaza asupra vaslelor.

Totodata, o serie de jocuri si concursuri sunt pregatite pentru ei. Destinate mai multor categorii de varsta, vor fi lansate concursuri de desen, quizz-uri, jocuri de mimica si o piesa de teatru de improvizatie.

O initiativa a UE, inceputa in 2005 sub titulatura Researches in Europe', „Noaptea cercetatorilor” isi propune sa aduca mai aproape cercetatorii de publicul larg, care sa-i cunoasca nemijlocit si sa se bucure impreuna de momente unice unii alaturi de ceilalti.

Cercetatorii traiesc printre noi, sunt vedete, uneori anonime si modeste, printre ceilalti oameni. Staruri autentice si modele adevarate de performanta profesionala si pasiune stiintifica. Intalnirea cu ei din Noaptea cercetatorilor' ne va permite sa-i cunoastem mai bine pe ei si munca lor exceptionala si, mai ales, sa-i pretuim asa cum merita.

In Romania, pe 24 septembrie, lumea captivanta a cercetarii isi va deschide larg portile in 11 orase: Brasov, Bucuresti, Covasna, Constanta, Medias, Ploiesti, Sinaia, Sibiu, Slatina, Targoviste, Tulcea.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri