Al patrulea trimestru de sarcină. Sau de ce vor bebelușii numai în brațe

Poziția

Cel mai natural mod de a ține un bebeluș în brațe este la nivelul burții mamei. Poziția în care copilul se va calma cel mai ușor se cheamă 'tigru în copac', adică bebelușul stă cu burta în jos, susținut de mamă.

Hrana

Când unui copil îi este foame nimic altceva pe lumea asta nu-l va calma. El este obișnuit din burta mamei să primească mâncare oricând are el nevoie, oricât are el nevoie.

Baia

De multe ori o baie căldă îl poate calma pe bebeluș instantaneu. Apa caldă îl poate readuce la mediul cu care este el obișnuit. Aceasta poate fi și mai liniștitoare dacă mama stă în cadă, în apă caldă cu bebelușul în brațe.

Citește și: Baia bebelușului – 8 lucruri pe care să le știi

Purtarea bebelușului

Căruciorul sau landoul sunt destul de neprietenoase pentru un nou născut. Un sistem ergonomic de purtare l-ar face mult mai fericit, pentru că este mult mai aproape de mama lui. În acest fel mama va avea și mâinile libere și va putea să mai facă măcar câteva dintre multele lucruri pe care le are de făcut.

Cosleeping-ul

Deși multă lume nu este de acord cu ideea ca părintele să doarmă în același pat cu copilul, argumentele aduse fiind multiple, se pare că această metodă este una care îi oferă sentimentul de protecție unui nou născut, măcar în primele lui luni de viață. Faptul că simte mama aproape îl ajută să doarmă mai liniștit.

Empatia este cuvântul cheie pentru a liniști un nou născut care plânge încontinuu. Nu este ușor când mama este epuizată, sentimentele și hormonii dau năvală, dar cel mai eficient mod de a trece prin această perioadă de cele mai multe ori dificilă este aceea de a înțelege de ce plânge copilul și de a ne pune în locul lui. Și vom reuși să facem acest lucru comparând viața din cele 9 luni de sarcină cu viața din afara uterului. Este perfect normal ca un bebeluș să se simtă cel mai bine în brațele mamei lui.

Sursă: huffingtonpost.co.uk
Foto: Hepta

Text: Alina Serea

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Bebelusul