Alege-i cadoul în funcţie de personalitate

E foarte adevărat că tipul de personalitate al copilului tău îţi indică cel mai bine cum să alegi cadoul perfect, aşa că, dacă nu ştii încă ce să îi cumperi, treci la analize psihologice!

 

Copilul impulsiv
Micuţul coleric sau „activul emotiv' este agitat permanent, foarte reactiv emoţional, plânge des, dar şi râde foarte mult. Indiferent de vârstă sau de sex, acesşi copii îşi doresc cel mai mult jucării prin care să-şi descarce impulsul de energie.

Rolele, patinele, schiurile sau bicicletele sunt binevenite. Trebuie să urmăreşti foarte bine ce tipuri de jocuri îi plac şi să le identifici pe cele care necesită o activitate fizică mare.

Dacă-i plac jocurile pe calculator îi poţi oferi unul mai energic, având însă grijă să nu neglijezi necesitatea sa de mişcare, mai ales în aer liber.

 

Copilul „matur
Micuţii cu un temperament predominant flegmatic sunt cei mai liniştiţi, uşor apatici, nu foarte emotivi şi calculaţi, raţionali, uneori serioşi, imitând atitudinea adulţilor.

Cei din această categorie au nevoie de jucării care se apropie mai mult de aspectul real, natural reprezentat de obiect sau păpuşă.

Copilul flegmatic îşi doreşte un univers fantastic. Maşinuţele, păpuşile, căsuţele trebuie să fie o realitate miniaturală, iar cadoul ales va respecta această regulă. De asemenea, şi jocurile pe calculator pot să imite perfect realitatea (ca de pildă, The Sims).

 

Copilul sociabil
Este tot un „activ emotiv' (caracterului i se spune „sangvin), dar mult mai flexibil, mai uşor de calmat, mai vesel, mai sociabil şi foarte vorbăreţ.

Pentru acest gen de copil este nevoie de jucării sau jocuri pe care le poate folosi împreună cu alţi copii. Este foarte bine să cunoşti atât preferinţele copilului, cât şi ale partenerilor lui de joacă. Totodată, jocurile pe calculator ce necesită viteză de reacţie şi atenţie îl satisfac foarte mult.

Chiar dacă aparent nu este atras de aceste tipuri de jocuri, micuţul poate descoperi gustul lor în timpul jocului. Acest copil se caracterizează printr-o necesitate pur biologică de a-şi exersa viteza de reacţie, atenţia şi, prin aceasta, şi gândirea.

 

Copilul melancolic
Copilul cu temperament predominant melancolic este de obicei foarte cuminte, calm, visător, lent în toate, uneori adormit, leneş şi destul de frecvent nemulţumit, trist, dar dornic de a oferi şi primi afecţiune.

Pentru ambele sexe, păpuşile şi jucăriile de pluş mari sunt o alegere foarte potrivită. Chiar dacă copilul îşi doreşte momentan foarte mult o altă jucărie este bine să-i iei pe lângă acea jucărie şi una mare, de pluş, care-i asigură dezvoltarea normală a afectivităţii.
 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau