Alege jucarii sigure pentru sanatatea copilului tau

Fii un Mos Craciun atent la sanatatea copilului tau si cumpara jucariile in functie de calitatea lor si nu de cantitate.

Dupa ce ai stabilit suma pe care vrei sa o aloci in cumpararea cadourilor pentru Craciun, iata cateva sfaturi in privinta jucariilor:

1. Elimina cadourile nesanatoase pentru cei mici

Chiar daca bugetul alocat nu este unul mare, nu alege jucariile si hainutele chinezesti, deoarece multe dintre ele contin pesticide, chimicale si coloranti artificiali.

Jucariile de cauciuc ar putea contine substante nocive, iar adezivii folositi pentru lipirea diverselor piese pot dauna sanatatii copiilor.

Evita jucariile umplute cu puf' care pot determina reactii alergice si probleme respiratorii multor copii.

Daca totusi ai cumparat copilului jucarii cu puf este recomandat sa le speli periodic, pentru ca acestea acumuleaza mult praf.

2. Opteaza pentru produsele organice, eco si bio

Produsele ecologice, spre deosebire de produsele obisnuite de pe piata, nu contin substante daunatoare care le-ar putea afecta copiilor sistemul nervos, ori sa le cauzeze alergii, astm, dermatite.

In plus, jucariile bio au acum un design la fel de atragator ca si cele obisnuite, iar in magazinele de specialitate se pot gasi la preturi acccesibile.

Citeste mai departe pe Avantaje.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate