Alege jucariile copilului în funcție de vârstă

Copiii se dezvolta cel mai bine intr-un mediu care le acorda suficient timp pentru a explora, pentru a-si cultiva gandirea si imaginatia.  De aceea, jucariile au un rol esential in viata lor. Uite cum poți alege jucăriile copilului în funcție de vârstă:

 

In primele luni de viata, bebelusul este atras de jucariile mari colorate, care canta sau emit sunete. Pentru aceasta perioada sunt recomandate jucariile montate deasupra patutului, jucariile care fac diverse zgomote, jucarii plutitoare pentru baie.

De la 1 la 3 ani. Imaginatia si creativitatea se dezvolta exponential la aceasta varsta, asa ca si jucariile trebuie sa tina pasul cu nevoile copilului.

Jucariile din cauciuc, pentru baie, jucariile muzicale, trotinete,sortatoare de forme, piese de constructie care se ansambleaza asemenea unui puzzle 3D, carucioare de jucarie, telefoane – sunt doar cateva jucarii pe care copilul tau le va adora.

Jocurile cu piese din lemn, cu forme paralelipipedice sau mai multe forme geometrice, sunt foarte apreciate la aceste varste. De asemenea, seturile de bucatarie, mobilierul pentru papusa, camioanele mari, seturi care imita anumite activitati ale adultilor sunt potrivite spre 3 ani.

Cartile 3D, cartonate sau interactive, care scot anumite sunete sau sunt prevazute cu luminite, activate de anumite butoane ascunse devin din ce in ce mai atractive pentru cei mici. Jocurile de tip memo nu ar trebui sa lipseasca din departamentul de distractie.

De la 3 la 6 ani. Este vremea jucariilor educationale, care-l invata pe copil notiuni minime de matematica sau primele cuvinte intr-o limba straina. Capacitatea intelectuala a copilului este in continua dezvoltare si isi imagineaza ca poate avea diverse meserii.

Puzzle-urile mai complexe sunt o alegere buna pentru aceasta grupa de varsta. La fel si jocurile care dezvolta manualitatea, seturile creative.

Jucariile inspirate din viata adultilor au mare succes in randul juniorilor de 3-5 ani: telefoanele de jucarie, casutele de papusi, piste pentru avioane sau masini. De asemenea, creioanele,seturile pentru colaj vor fi foarte apreciate.

Cartile nu trebuie sa lipseasca din camera unui copil. Deja a acumulat suficiente cunostinte, pe care le poate aprofunda cu ajutorul cartilor lui.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Dezvoltare