Alianța Familiilor din România: „a nu pedepsi fizic copilul loveste in autoritatea parintilor si submineaza suveranitatea familiei”

Alianta Familiilor din Romania, membra a Coalitiei pentru Familie, a publicat un articol pe site-ul culturavietii.ro intitulat „Copiii – ai nostri sau ai Statului?” in care argumenteaza impotriva inaspririi legislatiei cu privire la violenta in familie, pe motiv ca ar atenta la „autoritatea parintilor”.

In cadrul materialului, sursa citata expune in mod conspirativ faptul ca statul roman ar vrea sa le ia parintilor copiii, pentru a fi folositi la „instituirea agendei seculariste”.

Intr-un subtitlu al acestui articol, numit „Pedepsirea copiilor si limitele autoritatii parentale”, Alianta Familiilor din Romania explica cum, interzicand parintilor sa-si pedepseasca fizic copiii, statul vrea sa dicteze familiilor cum sa isi educe copiii.

Expunere halucinanta de motive pentru care bataia trebuie tolerata in familie:

In continuare, autorul/ii enumera multiple situatii in care, pare sa sugereze, bataia este un fenomen acceptat, venit din dragoste, iar acesti parinti sunt un model de urmat, nu adulti abuzivi:

„Luati in considerare pentru un moment implicatiile urmatoarelor incidente: un tata care isi atentioneaza copilul cind face rau cu o palma, cit o fi ea de lejera, merge la inchisoare, iar copilul este confiscat si dat unui „tata' care nu il disciplineaza. La fel, mama care isi zgaltiie copilul de mina, il trage de ureche ori ii da o palma pentru ca alearga in fata unei masini. Ori se bate cu fratii si surorile. Ori arunca mancare prin casa. Ori scuipa. Ori injura. Ori se incaiera cu copiii de pe strada. Ori sare de pe gard mai sa isi rupa gatul. Ori o trage pe sora lui de par. Oare astfel de parintii merita sa isi vada copiii confiscati de stat iar ei sa ajunga in inchisoare?”

Disciplinarea fizica a copilului – o dovada de dragoste parinteasca

Argumentatia nu se opreste aici, ba chiar autorul/ii insista asupra faptului ca un parinte care-si bate copilul o face pentru ca il iubeste si vrea sa il impiedice sa ajunga un infractor:

„Oare parintii care isi disciplineaza copiii fizic o fac din ura ori din dragoste? Oare o palma la fund pentru neascultare este mai rea pentru un copil decit posibili ani de inchisoare cind devine matur si comite infractiuni pentru ca pe vremea cind era minor nu a indraznit nimeni sa-i puna limite comportamentului? Uitam ca disciplinarea fizica poate fi o expresie a dragostei parintesti la fel de mult ca mincarea, imbracamintea, si ingrijirea de nevoile fizice si emotionale ale copilului?”

Articolul complet, disponibil aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie