Alimentația în sarcină: 9 alimente pentru 9 luni

De când ești însărcinată, mănânci pentru doi. Nu trebuie să mănânci cât doi, dar trebuie să ai mai mare grijă la alimentația în sarcină, pentru că dezvoltarea sănătoasă a bebelușului tău depinde de nutrienții pe care regimul tău alimentar îi furnizează fătului. Uite 10 alimente pe care este bine să le introduci în meniul tău.

 

Ouăle

O importantă sursă de fier și vitamina B12, ouăle conțin cea mai mare vitamina D dintr-un aliment, după pește. În ouă se află adevărate depozite de vitamina A, K, E, vitamine din grupul B, acid folic, forfor, fier, cupru, magan, iar coaja ouălor conține foarte mult calciu și magneziu.

Semințe de floarea soarelului

Crude, nu prăjite, acestea sunt foarte bogate în acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, dar și în magneziu, vitaminele A, B, D, E și K, calciu, fier, potasiu și zinc.

Iaurt

Pe durata sarcinii este bine să consumi doar produse pasteurizate, pentru a evita risul de Listerioză, boală rară, dar care afectează grav fătul. Iaurtul este foarte bogat în calciu și proteine, acestea fiind esențiale pentru buna dezvoltare a bebelușului. Proteinele reprezintă efectiv cărămizile cu ajutorul cărora se constuiesc organele interne, așa că necesarul de proteine este crescut în sarcină.

 

Pâine integrală

Nu exagera cu pâinea, dar consumă o felie de pâine din făină integrală/zi. Foarte bogată în fibre și vitamine din grupul B, eliberează încet carbohidrații, conferind mai multă energie organismului și în plus, previne constipația, una dintre nepăcerile din timpul sarcinii.

Cartofi dulci

Cartofii dulci conțin cantități însemnate de calciu, vitamina C, vitamina A și betacaroten  și potasiu. Potasiul ajută la micșorarea presiunii sanguine prin eliminarea excesului de sodiu din corp și regularizarea echilibrului fluidelor, lucru foarte imporant în sarcină, când volumul de sânge este mult mărit.

 

Broccoli 

Bogat în acid folic, calciu și magneziu, care sunt esențiale pentru buna dezvoltare a oaselor.

 

Caise uscate 

O gustare delicioasă, care furnizează cantități importante de fier, acid folic, potasiu, calciu și magneziu.

 

Banane

Banana conține vitamine importante din grupul B, vitamina C și provitamina A, precum și fier, calciu și potasiu, care, printe alte beneficii, îl are și pe acela că ajută organismul să asimileze mai bine calciul.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie