Alimente care taie foamea

În special când temperaturile scad, ai mânca în neștire… Organismul tinde să își facă rezerve de energie, pentru a putea face față condițiilor extreme. Câteva alimente care taie foamea te ajută să te ferești de kilogramele în plus, dar să te simți sătulă și să fii în formă.

 

Mazărea, fasolea, lintea

Bogate în fibre și proteine care se digeră încet, dar și minerale, acid folic, magneziu și zinc (important pentru sistemul imunitar), mazărea, fasolea și lintea își asigură energia de care ai nevoie iarna și îți conferă senzația de sațietate. În plus, te ajută să reglezi nivelul de colesterol și să ții bolile cardiovasculare departe.

Fisticul și nucile

Dacă ai rămas cu impresia că nucile și fisticul îngrașă, te înșeli. Neprăjite, ci consumate ca atare, crude, acestea te satură și îți conferă energie pentru întreaga zi. Nucile conțin lecitină, melatonină, vitamina E, acizi grași esențiali și substanțe cu rol anticancerigen, iar fisticul e bogat în lipide, carbohidrați, vitaminele A și C, proteine, precum și în magneziu, calciu, fosfor și fier.

Ouăle

Studiile arată că cei care mănâncă ouă la micul dejun consumă cu aproape 500 de calorii mai puțin de-a lungul zilei. Bogate în proteine și colină, ouăle conțin cantități însemnate de vitamina D , dar și omega-3, zinc și luteină, care îmbunătățesc capacitatea de concentrare. În ouă se află adevărate depozite de vitamina A, K, E, vitamine din grupul B, acid folic, forfor, fier și mangan.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport