Alimente minune (V)

Spatiul in care iti hranesti bebelusul trebuie sa fie unul plin de voie buna! Cel mic va creste si se va dezvolta mai bine daca e hranit intr-un mediu iubitor, nu intr-unul cu sentimente negative.

Incearca sa nu consideri ora mesei bebelusului ca pe o corvoada. Foloseste, mai degraba, acest moment ca pe-o ocazie de a-ti intari legatura cu bebelusul tau. Cand iti hranesti micutul cu lingurita, gandeste-te cata dragoste si grija ii porti, iar bebelusul se va apropia si mai mult de tine, asa cum s-a intamplat cand l-ai alaptat sau cand l-ai hranit cu biberonul.

Ora mesei este importanta pentru dezvoltarea sociala a bebelusului. In primul sau an de viata, acesta isi dezvolta sim tul increderii, iar mesele relaxate contribuie, in mare parte, la acest proces. Daca primele sale experiente cu hrana se petrec intr-o atmosfera de tensiune si frustrare, pot aparea probleme cu mancatul care se pot perpetua o viata intreaga. Hranirea bebelusului implica mult mai multe decat mancarea. Hraneste-l cu dragoste!

Divertismentul la cina

Arata-i bebelusului expresii faciale comice, zambeste-i si vorbeste cu el in timpul mesei. Fa clasica miscare „vine avionul. Canta-i. Totusi, nu ar trebui sa prelungesti ora mesei bebelusului mai mult de 20-30 de minute. Singurul scop al scaunelului de masa ar trebuie sa fie mancatul, nu divertismentul.

Daca bebelusul devine nelinistit atunci cand ii pregatesti masa, da-i putina mancare de rontait, pentru a-l tine ocupat. Sau pune in scaunelul sau inalt o jucarie interesanta, una cu care nu se joaca in fiecare zi si care nu se va deteriora dupa ce a fost aruncata din tavita pe podea de sute de ori.

In timpul mesei, tine la distanta orice jucarie, pentru ca bebelusul sa se concentreze doar asupra mancatului. Orice distractie trebuie mentinuta la minimum.

Citeste continuarea in revista BABY editia lunii mai.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton