Alimentul minune pentru somnul copilului

De multe ori, somnul copilului pare un adevărat carusel . Orice schimbare (cât de mică) îl poate da peste cap – o trezire târzie dimineaţa, o vizită prelungită seara, trecerea la ora de vară etc.

În căutare de soluţii salvatoare şi ”odihnitoare”, cercetătorii au descoperit că un anumit aliment consumat seara îi ajută pe copii să adoarmă mai repede şi să doarmă mai mult şi mai bine. Iată care este alimentul minune pentru somnul copilului.

 

Probabil că şi pentru tine, ca pentru cele mai mult dintre noi, mamele, somnul copilului este una dintre marile pietre de încercare în primii ani de viaţă ai celui mic. Eu deja m-am consolat cu gândul că vor mai trece ani buni până când voi putea dormi din nou o noapte întreagă, deşi am momente când mă îndoiesc că acest lucru va mai fi vreodată posibil.

Aşa că, orice soluţie sănătoasă care l-ar putea ajuta pe copilul meu să doarmă mai mult noaptea, fără să se trezească de atâtea ori, e bine-venită. Şi ce credeţi, soluţia salvatoare există!

Cercetătorii au descoperit că banana este alimentul minune care îi ajută pe copii să adoarmă mai repede şi să doarmă mai mult şi mai bine noaptea. Banana este singurul fruct care conţine amestecul perfect de remedii naturale pentru un somn odihnitor:

  • magneziu – relaxant muscular natural
  • potasiu – relaxant muscular natural
  • melatonină – substanţă necesară somnului, reglează bioritmul şi pregăteşte organismul pentru somn
  • serotonină – intervine în producerea somnului

Dacă micuţul tău are probleme cu somnul, adoarme greu, se trezeşte des noapte şi nu reuşeşte să se odihnească cum ar trebui, oferă-i câte o banană/ piure de banane seara, înainte de culcare. Acest remediu natural îl va ajuta să adoarmă mai repede, să doarmă mai mult şi mai bine.

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie