Alocatii marite de la 1 martie – Ce sume vor primi parintii

Incepand de la 1 martie 2019, copiii din Romania vor beneficia de alocatii marite. Iata cat vor primi parintii dupa amendamentul ce a trecut ieri in Parlament.

Ce alocatii vor primi copiii de la 1 martie

Dupa ce amendamentul va produce efecte, copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani vor avea alocatia dublata.
Astfel, daca pana acum cei mici primeau de la stat alocatii in valoare de 84 de lei, din martie ei vor primi 150 lei pe luna.

Copiii mai mici de 2 ani beneficiaza la randul lor de o marire. Pana in prezent suma lunara alocata acestora era de 200 lei pe luna, iar incepand din martie aceasta va creste la 300 lei pe luna.

Marirea a venit la initiativa deputatului PNL Robert Sighiartau si a trecut cu greu de parlament, dupa numeroase certuri si luari de cuvant.
In ciuda faptului ca alocatia nu a mai fost marita din 2015, cand modificarea s-a facut tot la initiativa unui membru PNL, 115 parlamentari au votat impotriva maririi.

„Avem o alocatie de 84 de lei. Asta inseamna 2 lei pe zi. O bataie de joc, in UE ne situam pe ultimul loc. Nu aveti nicio scuza sa nu votati acest amendament.” – a transmis initiatorul amendamentului celorlalti parlamentari.

Imagine: Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie