Alocatiile copiilor ar putea creste cu 80%

Incepand de anul viitor, alocatiile copiilor ar putea creste cu 80%, scrie Digi24. Pentru ca acest lucru sa aiba loc, e necesar ca un proiect de lege sa fie votat in Camera Deputatilor.

Proiectul, spun initiatorii, ar avea rolul de a sustine financiar familiile si a impiedica declinul demografic din Romania.

Parintii aplauda initiativa, insa expertii au dubii in privinta masurii, fiind un efort financiar mare.

Ce alocatii vor primi copiii daca proiectul e votat

Conform sursei, proiectul prevede ca cei mici, cu varsta pana in 2 ani, sa primeasca incepand de anul viitor 300 de lei in loc de 200 lei.
Totodata, copiii cu varsta de pana in 18 ani ar avea alocatia majorata de la 84 de lei, cat este in prezent, la 150 lei.

Daca va fi adoptata, legea ar urma sa aiba un impact bugetar de aproximativ 2.9 milioane de lei, in conditiile in care in Romania anul trecut erau cca 4 milioane de copii.

Deputatul PNL Robert Sighiartau, cel care a initiat proiectul, sustine ca legea are rolul de a creste calitatea vietii familiilor si copiilor, precum si stimularea natalitatii.

In trecut, alocatiile au fost marite de la 42 de lei la 84, suma pe care copiii o primesc in prezent, tot in urma unui proiect de lege al unui deputat PNL.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau