Amenajări Feng Shui care aduc prosperitatea

Daca vrei sa atragi bogatia si norocul in caminul tau, aplica principiile feng shui la mobilare si decorare. Vechi de mii de ani, ele par sa aiba acelasi efect benefic si astazi…

Feng shui se refera la energia unui loc. Unii o numesc arta chineza a aranjarii mobilierului si a locuintei, astfel incat sa invite bunastarea si sanatatea. Altii o numesc astrologie telurica. Oricum ar fi, arta feng shui cauta locul cel mai armonios pentru fiecare lucru din univers. De ce nu l-ar cauta si pentru patul, biroul, masa si fotoliul tau preferat?

Unii arhitecti se intreaba daca nu cumva inexplicabilul sindrom al cladirii bolnave', in care locatarii sufera de stranii stari de epuizare sau boala este doar un alt nume pentru un feng shui negativ. Odata creata armonia in casa, te poti bucura de pace, prosperitate, fericire, sanatate, dragoste si noroc.

Nu crezi? Nu-ti ramane decat sa incerci. Regulile sunt foarte simple, nu costa nimic, si pot sa-ti schimbe viata.

Reguli de asezare a instalatiilor si mobilierului, in fiecare camera

Bucataria

Aceasta este o incapere foarte importanta in traditia chineza, pentru ca aici se afla sursa de hranire a fa-miliei. Feng shui afirma ca cel care gateste nu trebuie sa fie luat niciodata prin suprindere – de aceea, aragazul si masa de gatit trebuie sa fie intotdeauna amplasate astfel incat bucatarul sa fie mereu cu fata spre usa si sa poata vedea cine intra.

Daca acest lucru nu este posibil, incearca sa atarni clopotei de vant sau un cristal transparent intre aragaz si usa bucatariei.

Remediu feng shui

Un alt remediu traditional consta in montarea unei oglinzi pe peretele de deasupra aragazului, astfel incat cel care gateste sa poata vedea usa bucatariei in timp ce lucreaza. Pune si o planta cu frunze verzi, care infloreste periodic.

Baia

Daca primul lucru pe care il vezi atunci cand deschizi usa baii este chiuveta – atunci ai dat peste cel mai rau feng shui posibil. Odata cu apa (simbolul banilor) de la chiuveta, se duce si norocul tau financiar.

Ideal ar fi ca lavoarul sa fie amplasat intr-un grup sanitar de serviciu. Daca acestu lucru nu e posibil, ascunde chiuveta din baie in spatele unui perete din sticla mata sau al cabinei de dus.

Remediu feng shui

Atarna un cristal transparent stralucitor langa usa de la baie sau monteaza o oglinda deasupra usii. Pentru colorarea peretilor baii sunt indicate nuantele pastel, dar cremul perla este, de departe, cea mai norocoasa culoare pentru baie. Lumanarelele si uleiurile parfumate completeaza refacerea energiei pozitive a acestei camere.

Dormitorul

Daca vrei sa ai un somn odihnitor, alege ca dormitor camera cea mai indepartata de intrarea in casa. Pozitia usii dormitorului determina si amplasarea cea mai buna a patului: in coltul opus, pe diagonala camerei, astfel incat, din pat, sa poti avea o vedere ampla asupra intrarii. Daca ai un dormitor prea mic si patul ajunge in dreptul usii, poti sa apelezi la alte modalitati de corectare a fluxului de energie.

Remediu feng shui

Atarna clopotei de vant sau un cristal intre pat si usa, sau un cristal stralucitor in fereastra. O veioza cu abajur in culori pastel va spori si ea energia armonioasa. Daca patul este amplasat pe peretele unde se afla si usa, o oglinda montata pe peretele opus poate reflecta perfect imaginea celor care intra, rezolvand problema.

Citește continuarea articolului aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie