Analize necesare la inscrierea la gradinita

Urmeaza sa iti inscrii copilul la gradinita anul acesta? Afla ce acte sunt obligatorii pentru inscrierea celui mic in ciclul prescolar.

Pentru a-i inscrie pe cei mici la gradinita, sunt necesare doar doua acte medicale:

  • Adeverinta medicala – Se elibereaza de catre medicul de familie
  • Aviz epidemiologic – Se elibereaza dupa o perioada de absenta din colectivitate de cel putin 3 zile la rand.

Exista insa si gradinite care cer analize suplimentare

In multe din gradinitele romanesti insa, la inceputul anului scolar 2018-2019, conducerea solicita analize medicale suplimentare, desi parintii nu sunt obligati de lege sa le efectueze, potrivit a1.ro.

Astfel, parintii se vad nevoiti sa bata drumuri si sa ii supuna pe cei mici la analize precum examene ORL, dovada ca nu sufera de boli cronice sau teste de TBC.

Conform sursei, exista inclusiv gradinite ce au afisat in lista de cerinte ca parintii sa se supuna ei insisi testarii pentru bolile cu transmitere sexuala.

Medicii de familie au considerat ca este inutil ca cei mici sa fie trecuti prin tot acest chin, iar acum multi dintre ei refuza sa mai scrie trimiteri catre analizele solicitate de catre conducerile gradinitelor.

Parintii se vad insa nevoiti sa accepte conditiile impuse de gradinitele cu cerinte suplimentare, pentru a nu le fi exclus copilul din colectivitate.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau