Ancheta mortii a trei bebelusi infectati in spital, taraganata aproape 3 ani de zile

In urma unei investigatii lansate in anul 2016 de actuala echipa de jurnalisti Libertatea, a iesit la iveala ca 3 bebelusi nascuti la Spitalul Judetean din Suceava ar fi fost infectati cu piocianic, o bacterie intraspitaliceasca periculoasa.

Infectia luata in spital, pusa pe seama mamei sau ignorata complet

Trei copii au murit la intervale de cateva zile, respectiv de cateva luni unul de celalalt, astfel:

  • Vasile Emilian Haidamac, 25 februarie – 27 februarie 2016 (a trăit 27 de ore)
  • Alexandru Teodor Manea, 17 februarie – 1 martie 2016 (a trăit 13 zile)
  • Lucas Paparuș, 7 august – 17 august 2016 (a trăit 10 zile)

Pentru decesul bebelusilor, parintilor li s-au dat initial diferite cauze. In cazul unuia dintre copii, se dadea in mod direct vina pe mama, comunicandu-li-se parintilor ca aceasta ar fi fost infectata cu piocianic. In cazul celorlalti 2 copii, fie personalul medical nu a recunoscut existenta infectiei, fie familia a fost amenintata ca va fi data in judecata pentru hartuire.

Aproape 3 ani de zile fara o expertiza medico-legala

Desi la acel moment Parchetul de pe langa Judecatoria Suceava a deschis un dosar in acest sens, nici pana in prezent nu exista nici macar o expertiza medico-legala efectuata, desi au trecut aproape 3 ani de la decesul copiilor.

Citeste intreg materialul: Trei bebeluși decedați cu infecție intraspitalicească la Suceava, în 2016, și un dosar peste care s-a lăsat tăcerea. Nici măcar expertiză medico-legală în 2 ani și jumătate! Răspunsul incredibil al procurorilor


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul