Andreea Marin Banica vorbeste despre noile provocari din viata ei

Pe langa proiectele umanitare, Andreea are planuri frumoase de viitor. O excursie in lume alaturi de fiica ei Violeta si alte cateva documentare. Am regasit-o mai tanara si mai naturala.

Nu am mai intalnit-o personal pe Andreea. Am cunoscut-o acum, la un suc de mere verzi si un croissant cu ciocolata, intr-una dintre putinele zile fara ninsoare din februarie. Zi in care
mi-am dat seama, de fapt, de propriile mele prejudecati.

Andreea este frumoasa. Mai frumoasa decat in fotografiile sau aparitiile tv pe care le-am vazut. Am privit-o de-a lungul timpului in toate ipostazele in care a aparut: zana, prezentatoare, explorator, sotia lui Stefan Banica jr, jurnalist, ambasadoare pentru cauze sociale, mama. Totusi, niciodata nu mi s-a parut frumoasa ca astazi, cand am intalnit-o intr-o cafenea micuta si eleganta, din Bucuresti. La 37 de ani, Andreea e imbracata relaxat, ca o fata de 20: jeansi albastruinchis, o bluza alba si un cardigan negru pe deasupra. Nu e machiata sau accesorizata excesiv si nu ma surprinde ceasul de la mana, pentru ca a fost punctuala. Ce ma surprinde insa cand o vad de-aproape sunt ochii mari, cu care te fixeaza cand iti vorbeste. Astazi, mi se pare diferita.

Nu mai e zana „Surprizelor. Majoritatea celor care ii pronunta numele ii alatura „titulaturi precum zana, cele-britate, diva. Desi „Zana e un alint care ii e in continuare drag – pentru ca a venit din partea unui telespectator, nu ca rezultat al unei strategii -, Andreea nu mai e imaginea „Surprizelor. De sase ani e ambasador al UNICEF in Romania, de patru ani e presedinte al fundatiei „Pretuieste viata si manager al proiectului „Scoala mamelor. Calatoreste mult, invata, se implica in ceea ce au in comun activitatile ei: problemele sociale. Chiar se pregatea sa plece peste cateva zile la Istanbul, impreuna cu medicul „Scoala mame-lor, pentru a-i cunoaste pe specialistii de la Universitatea de pe langa spitalul Acibadem, cei care i-au ajutat anul trecut pe reprezentantii fundatiei „Pretuieste viata, acceptand sa opereze gratuit cativa copii romani. „Am facut legatura intre spitalul de acolo si medici romani si vreau sa continui aceasta colaborare, e benefica pentru ambele parti. Mergem acolo pentru a-l antrena pe medicul nostru, pentru ca el sa invete cat mai mult. Imi doresc ca specialistii nostri, printre care si medici, sa fie cat mai bine informati, pentru ca ei ofera servicii gratuite mamelor din Romania. Cu cat sunt mai antrenati si mai la zi cu ceea ce se intampla in lume, cu atat vor sti mai bine cum sa-si faca treaba. Nu vrem sa ramanem la acelasi nivel. Ar fi si pacat pentru ceea ce am construit pana acum. Pe www.scoalamamelor.ro au intrat deja 150.000 de mame, iar Andreea simte ca are o responsabilitate pentru ele, pentru familiile si copiii lor. Vrea sa ajute cat mai multe tinere, femei, mame sa inteleaga ca pot preveni sau invinge cancerul la san, ca Ambasador al Campaniei pentru Sanatatea Sanilor, iar de curand ajuta la campania fundatiei Estuar – finantata cu fonduri UE –, care incearca sa atraga atentia asupra feno-menului ingrijorator al oamenilor afec-tati grav de stres, depresie, anxietate sau alte tulburari care ii dezechilibreaza, oameni care isi pierd locul de munca in acest context. „Acum se pot intalni cu posibilii lor angajatori pe www.faraeticheta.org, punandu-si pe site CV-ul si vazand posturile vacante pentru ei, iar angajatorii au si facilitati fiscale cuprinse in lege despre care pot afla acolo detalii, explica ea. Andreea vrea sa schimbe ceva atunci cand lucrurile nu functioneaza asa cum ar trebui. Iar lupta ei e mai puternica dupa schimbarea majora din viata ei, nasterea Violetei, acum patru ani.

 

Citeste mai multe pe Unica.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Vedete si copii
Buton