Anglia introduce acid folic in faina pentru a preveni malformatiile fetale

Regatul Unit al Marii Britanii a decis suplimentarea aportului de acid folic pe care populatia il consuma, prin adaugarea substantei in faina, pentru ca in final acidul folic sa fie conumat prin paine.

Aceasta politica, ce urmeaza sa fie introdusa in cateva saptamani, va fi implementata ca urmare a convingerii autoritatilor ca aceasta masura ar putea ajuta la prevenirea malformatiilor de tub neural la nou nascuti.

Masura ar putea reduce riscul de malformatii cu 70%

Pana in prezent, avertizarile venite din partea medicilor au fost ignorate, insa recent, pana si politicieni conservatori, precum Theresa May, s-au lasat convinsi ca e necesara suplimentarea obligatorie cu acid folic.

Citeste si: Beneficiile acidului folic inainte de sarcina

Administrarea de acid folic in timpul si inaintea sarcinii este estimat ca ar reduce cu pana la 70% riscul de defecte de tub neural, afectiuni precum anencefalie (absenta unei portiuni mari de creier) sau spina bifida.

La nivel european, Marea Britanie este in topul cazurilor de defecte de tub neural.
In prezent, se estimeaza ca 2 femei pe zi fac avort in Marea Britanie deoarece medicii descopera defecte de tip neural, in timp ce 2 femei pe saptamana aduc pe lume copii cu acest tip de malformatii.

Sursa: theguardian.com

 

Recomandari
Unica.ro
Recomandari shopping
Glamour.ro
Mai multe din Alimentatie