Cu sau fără animale de companie când se naște copilul?

Iubești pisicile sau ești genul de persoană care adoră câinii? Indiferent de animalul de companie preferat, când sosește momentul să vină în viața ta un nou membru al familiei, odată cu el apare și marea dilemă: să renunți sau nu la animal când se naște copilul? Ei bine, răspunsul specialiștilor s-ar putea să te surprindă.

Potrivit unui studiu făcut de oamenii de știință din Suedia, prezența animalelor de compania în preajma bebelușilor îi ajută să fie feriți, pe viitor, de diverse afecțiuni precum astm, diverse alergii, eczeme sau guturai. De exemplu, conform concluziilor cercetătorilor, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani care au fost în preajma animalelor încă din primele luni de viață s-au dovedit a fi de două ori mai feriți de pericolul acestor afecțiuni, față de cei care au crescut fără animale.

Se pare că explicația ar sta în expunerea copiilor la alergenii și la microbii pisicilor și-ai câinilor la vârste foarte fragede, înainte ca astmul să se instaleze.

Animalele de companie sunt binevenite în casele cu bebeluși

Mimi Tang, un medic imunolog la Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch din Melbourne, care nu a participat la acest studiu, a declarat, potrivit abc.net.au, că mediul în care trăiește o persoană în primele luni de viață dictează nivelul de risc al apariției afecțiunilor alergologice în următorii ani de viață.

Nu este vorba doar despre alergii, dar și despre bolile autoimune și de anumite condiții metabolice, precum obezitatea și afecțiunile vasculare. Personal, mie mi se pare fascinant că, după cum arată studiul suedezilor, cu cât ai mai multe animale se află împrejurul bebelușilor, cu atât mai mai ferit va fi copilul de diverse afecțiuni', a spus medicul.

Experții sunt de părere că dintre câini și pisici, cei dintâi au mai mulți alergeni benefici pentru copil, felinele fiind, prin natural or, niste animale mai curate, care își curăță mereu blana. Așadar, o altă bilă albă pentru cei mai buni prieteni ai oamenilor.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau