Aplicatia care traduce plansul bebelusilor

Creeata de o echipa de cercetatori de la Facultatea de medicina UCLA, aplicatia care traduce plansul bebelusilor ii poate ajuta pe parinti sa afle cand bebelusilor le este foame, cand sunt agitati sau ii doare ceva.

Aplicatia care traduce plansul bebelusilor denumita ChatterBaby a fost dezvoltata de Arlana Andreson, medic specialist in psihiatrie si stiinte comportamentale de la Scoala de Medicina David Geffen din cadrul UCLA, impreuna cu o echipa de cercetatori.

Cum functioneaza aplicatia care traduce plansul bebelusilor

Aplicatia foloseste inteligenta artificiala nu doar sa alerteze parintii atunci cand bebelusul plange si ci ii ajuta pe acestia sa determine motivul pentru care bebelusul plange.

„Am realizat ca plansetele celui de-al treilea bebelus al meu, erau similare cu plansetele primilor doi bebelus. Ca mama, in mod instinctiv stii ce incearca bebelusul sa iti spuna, doar ascultand planseletele, chiar si daca nu il poti vedea. Ca statistician, m-am gandit ca putem dezvolta un algoritm care sa preia functiile folosite de urechile mamicilor” a declarat Arlana Anderson.

Aplicatia care traduce plansul bebelusilor

Pentru realizarea aplicatiei, Anderson si echipa sa de cercetatori au analizat peste 2.000 de tipuri de plansete ale bebelusilor. Apoi am construit si testat algoritmi care traduc plansetele in trei categorii: durere, foame, nervozitate.

Algoritmul a indentificat corect tipurile de plans precum plansul de durere al bebelusilor care au primit un vaccin sau gauri in urechi, in proportie de 90%.

Aplicatia care traduce plansul bebelusilor

Cui ii este destinata aplicatia care traduce plansul bebelusilor

Aplicatia dezvoltata in principal cu scopul de a veni in ajutorul parintilor care sufera de probleme de auz, este disponibila in mod gratuit pentru dispozitivele IPhone si Android.

Pe langa ajutorul oferit parintilor care sufera de pierderea auzului sau surzenie, aplicatia are si rolul de a ajuta parintii de nou-nascuti care nu reusrsc sa indentifice si sa inteleaga inca ce incearca bebelusul sa le transmita.

Aplicatia vine si in ajutorul mamelor care se lupta cu depresia post-natala deoarece cercetarile arata ca acestea pot intampina dificultati in a intelege plansetele bebelusilor, in comparatie cu mamele care nu se lupta cu depresia.

Sursa: newsroom.ucla.edu
Foto: 123rf.com; captura video Youtube
Video: Youtube.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul