Ardei umpluti italienesti

Ingrediente:

 Pentru 6 portii :
– 7 ardei grasi medii
– 250 g sardine in ulei
– 120 g capere mici
– 250 g ceapa alba
– 10 rondele fennel
– 6 linguri ulei de masline extra virgin
– 2 oua
– 600 g carne vita tocata
– 1/2 legaturi de patrunjel verde
– 1/2 legaturi de cimbrisor de camp
– 1/2 legaturi de marar verde
– 2 linguri sos Worchestershire
– 1 lingura sos de soia
– 100 ml vin alb demisec
– 2 lingurite boia dulce
– 400 ml supa baza vita
– 2 foi dafin
– sare, piper dupa gust

Preparare:

Se aleg 6 ardei grasi, frumosi, se spala cu apa rece si se tempereaza delicat, pentru a nu-si pierde luciul natural. Se aseaza intr-o forma speciala si se coc in cuptorul incins in prealabil(180C ), la foc domol, circa 10 min, pentru a nu-si modifica structura prin inmuiere. Se scot din cuptor, se tempereaza, dupa care se taie sfertul superior al fiecaruia in chip de capacel. Se indeparteaza cu grija semintele, care ar putea fi iuti. Sardelele si caperele se scurg de sucul propriu.

Se toaca sardelele cu delicatete, dupa care se amesteca cu 1/2 din cantitatea de capere. 100 g de ceapa se toaca fin si se calesc in 2 linguri ulei de masline.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga patrunjelul verde tocat si se mai lasa preparatul la foc mic pana cand aromele se intrepatrund. Se amesteca sardelele, caperele, carnea tocata, ouale – albus si galbenus, sosul format, sare, piper, o lingura de sos Worchestershire.
Cu aceasta savuroasa compozitie se vor umple ardeii. Se aseaza capacelele, care vor fi presate putin pentru aderenta. In forma speciala se vor aseza de preferinta cu capacelul in sus . Restul de ceapa se taie fasii uniforme, cel de-al 7-lea ardei gras se taie cubulete si se calesc impreuna in 4 linguri de ulei de masline, pana cand vor deveni transparente si usor aurii. Se pudreaza delicat cu boia dulce si se stinge cu vin alb demisec, dupa care se flambeaza la foc puternic.

Cand vinul s-a evaporat se adauga sare, piper, supa baza de vita, cimbrisor de camp, marar verde si se modereaza gustul. Apoi se adauga rondelele de fenel (fiindca fierte timp indelungat isi pierd aroma). Cu putin inainte de finalizare se adauga sosul de soia. Supa obtinuta se aseaza peste ardeii umpluti si se dau la cuptor pentru o jumatate de ceas. Cu 10 minute inainte de finalizarea preparatului se rade un strat subtire de cascaval, obtinand astfel gratinarea ardeilor.

Cea mai buna companie pentru ardeii umpluti italienesti este sosul rece de smantana si capere: 150 g grame smantana clasica, 150 g de capere, marar verde, piper mozaic. Prin amestecarea ingredientelor se obtine un delicat sos rece de smantana care asigura calitati gustative deosebite preparatului obtinut.
De preferinta se recomanda servirea acestui preparat cu muguri verzi de busuioc in compania unui pahar de vin rosu demisec.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Preparate de baza