Are giardia

Buna ziua. Fetita mea care are de 17 luni, acum 2 saptamani s-a deranjat la burtica. Timp de 2 zile am tratat-o cu Smecta si Furazolidon, avand meniu de regim. Am fost la medicul de familie care i-a prescris Debridat si Hidrasec si ne-a dat trimitere pentru examenul de coprocultura si coproparazitologic.

La cel din urma s-au gasit chisturi de lamblia (giardia). Fetita mea a urmat tratamentul cu Zentel, timp de 6 zile. In acest timp i-am dat numai mancare de regim, ceai de menta, Debridat si Hidrasec. Tin sa specific ca si eu , dar si sotul am luat capsule de Zentel.

Din penultima zi de tratament cu Zentel, fetita mea a inceput sa aiba scaune foarte dese (cum manca ceva, cum elimina), sculandu-se si noaptea. Astazi este cea de a treia zi de cand fetita mea elimina imediat ceea ce mananca prin scaune moi, de consistenta gelatinoasa.

Intrebarea mea este: este normal sa aiba astfel de scaune, dupa 2 saptamani de regim, tratament de diaree si 6 zile de Zentel? Sa inteleg ca aceste scaune dese sunt pentru ca se elimina giardia. Rog un raspuns cat mai urgent. Va multumesc din suflet.

Intrebare pusa de: Monica( 26 ani), , Ploiesti

Expertul nostru va raspunde:

Pentru giardia tratamentele sunt complexe. Dvs ati inceput cu Furazolidon (dar nu ati specificat doza), la fel si pentru Zentel, Debridad si Hidrasec. Daca dozele nu sunt adecvate varstei, tratamentul nu poate fi eficient.

Va rog sa prezentati copilul la clinica noastra sau la un alt medic pediatru pentru consult si recomandari de specialitate.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului