Aromoterapia iti reda optimismul

Daca vrei sa contracarezi efectul zilelor din ce in se mai scurte, incearca si ideile de mai jos. Cateva secrete ale aromoterapiei iti pot readuce placerea si tonusul pe care le simteai in diminetile de vacanta.
Nimic nu se compara cu aromele relaxante din concediu: fie mirosul incitant al marii, asociat amestecul dintre notele de piele bronzata si cocktail din fructe racorit cu gheata, fie izul de conifere si roua cazuta pe capitele de fan ale unei coaste de munte proaspat cosite.

Cum le poti avea si la revenirea in atmosfera citadina? Foarte simplu, apeleaza la aromoterapie, dupa un shopping scurt si la obiect.

Primul sfat: renunta la betisoarele aromate si cumpara lumanari parfumate. Uleiurile amestecate cu ceara miros foarte bine, iar parfumul lor difuzeaza durabil si discret. Alege note fresh, cum sunt cele de mere verzi, lamaie, ananas sau portocale – specialistii Unversitatii din Melbourne, catedra de Studii de Psihosociologie sustin ca, intotdeauna, intoarcerea la problemele de serviciu poate fi mai usor de suportat daca lumina si aromele din incaperile familiare sunt calde, cu note exotice, sau foarte fresh.

Alege pentru imbracaminte un balsam de clatire cu note de flori exotice sau cele gen „aroma valului de ocean. Microparticulele parfumate elibereaza subtil pe parcusul intregii zile un fel de aura ce predispune la destindere si calmare. Iar asternuturile, la randul lor rasfatate cu balsamul de rufe, induc o stare de confort si inducere rapida a somnului pe care de cele mai multe ori o punem doar pe seama… oboselii.

Doar 4-8 picaturi de ulei esential de lavanda sau neroli (floare de portocal) adaugate in flaconul cu gel de dus creaza o senzatie suplimentara de relaxare prin parfumul mult mai persistent degajat de piele. Pentru flaconul lui de dus poti folosi ulei esential de rozamrin sau vetiver. Iar baia in care „farmaceutica doza de 4-6 picaturi de ulei esential de portocala ce euforizeaza pielea si nasucul se transforma intr-o sedinta de rasfat binemeritata. Pe care o poti imparti foarte bine si cu cei din familie – sigur le va face tuturor placere!

Note senzuale
Anumite mirosuri starnesc anumite amintiri si anumite senzatii, asa ca nu este de mirare cum fiecare parfum are efectul sau propriu. Unii folosesc aromoterapia si pentru tratarea bolilor.

Mirosul uleiului esential de ylang ylang, unanim recunoscut pentru efectul discret afrodisiac este si un remediu in terapia antistres.
Alege una cat mai vesel colorata. Intotdeauna toarna doua degete de apa, abia apoi picura uleiul esential si aprinde lumanarea.
Obosita si fara prea mare chef? Alege uleiul esential de bergamota (portocala amara). Stimuleaza simturile si te invioreaza.

Arome de incercat

Mic rasfat in baie
Daca nu ai timp de shooping in magazinele cu produse naturiste pentru uleiuri esentiale, alege cosmeticele care le contin.

O dimineata cu parfum de flori de primavara, ce poate fi mai placut?
Alege gelul de dus „Bagno Doccia Muguetto' (Bottega Verde, 13 lei, in farmacii), cu extract de lacramioare si agenti de hidratare.

Aromele exotice sunt cele mai potrivite ca sa te binedispui dupa o zi obositoare.
Dupa baie, pulverizeaza pe piele un ulei de corp cu extract de papaya -„Papaya Dry Oil Mist' (The Body Shop, 37,50 lei) – cheful de viata (si de „nebunii') revine ca prin minune!

O data pe saptamana mergi la masaj!
Daca ti se pare prea scump, cumpara din magazine un ulei de masaj revitalizant – „Herbagen Refreshing Massage Oil (Genmar Cosmetics) – si aplica-l cu un masaj usor pe corp, apoi infasoara-te intr-un prosop si relaxeaza-te!

Nu uita de ceaiurile placut parfumate!
Prepara infuzie cu vanilie si cateva cuisoare, la care adaugi, cand se raceste putin, una sau doua felii de portocala. Este una din retetele preferate ale celebrei Kate Hudson!

Text si foto: arhiva Edipresse.

.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda