Ashley Williams vorbeste deschis despre pierderea sarcinii

Ashley Williams actrita in in varsta de 37 de ani a decis sa vorbeasca deschis despre momentul in care a pierdut sarcina, in timp ce se afla intr-un magazin alaturi de fiul ei.

Ashely povesteste in detaliu tot ce s-a intamplat si facand asta, doreste sa inspire si alte femei sa vorbeasca deschis despre pierderea sarcinii.

Ashley Williams, cunoscuta pentru rolul din „Cum am cunoscut-o pe mama voastra”, si-a scris povestea intitlulata „Am nevoie sa vorbesc despre pierderea sarcinii”, pentru Proiectul „Human Development”.

Cuvintele sale vorbesc clar si raspicat despre momentul in care a pierdut sarcina si despre faptul ca nu multe femei vorbesc despre asa ceva.

 

Explaining about tin foil. #mothersday

A photo posted by Ashley Williams (@imthesmash) on

Actrita povesteste ca, aflata in saptamana 8 de sarcina, se simteam obosita, avea crampe si il tinea pe fiul ei Gus in brate, sprijinit pe sold. Se aflau la un magazin pentru a-si satisface pofta de pizza.

„Am fost invatata la cursurile pe care le-am facut ca durerea poate fi productiva si am simtit instinctiv ca acele crampe pe care le-am simtit inca de dimineata sunt semenele miraculoase ale unei noi vieti. Am incercat sa zambesc. Ma gandeam ca in burtica mea creste in bebelus si ca este chiar puternic, apoi am simtit ceva pe picior” povesteste Ashley Williams.

Acel „ceva” era sangele care ii curgea pe coapsa interioara. Gus, a vazut sangele pe mainile mamei sale si a intrebat ce este ala. Ashley i-a spus ca este „o urgenta”, si-a sters mana pe pantalonii care acum deja erau imbibati de sange. I-a trimis un mesaj sotului ei spunandu-i: „Cred ca am nevoie sa vii acasa de la serviciu”.

In zilele care au urmat, moasa care se ocupa de ea, i-a spus ca este una din 4 femei de varsta ei care au suferit un avort, ceea ce a fost un soc pentru actrita in varsta de 37 de ani.

„Daca 25% din femeile de varsta mea trec sau au trecut printr-un avort, de ce nu am fost pregatita pentru asta? De ce nu vorbim despre asta? De ce ma simteam rusinata, stricata, ca o rana deschisa?” a scris Ashley Williams.

Pe masura ce se vindeca, Ashley a inceput sa isi intrebe prietenele daca au trecut printr-o pierdere a sarcinii si a descoperit ca majoritaea trecusera prin asa ceva. Apoi le-a intrebat: „Ai vorbit deschis despre asta?”. Raspunsul a fost unanim, scurt si cuprinzator: „NU”. Acum, Ashley  vrea sa stie de ce.

„Nu multe persoane vorbesc despre sarcina lor inainte de a implini 12 saptamani de teama ca vor pierde sarcina sau ca vor fi nevoite sa fac intrerupere sa sarcina dintr-o varietate de motive. Ce rost mai are sa le spui oamenilor care nici nu stiau ca esti insarcinata, vestea trista ca nu mai esti?”

Intrebandu-se de ce multe femei nu vorbesc despre pierderea sarcinii, Ashley Williams vorbeste despre sentimentul de inadecvare si senzatia de „defecta” care insotesc pierderea sarcinii.

Femeile se intreaba invariabil daca nu cumva pierderea sarcinii este vina lor. Se simt infrante si incomplete dupa ce pierd o sarcina si tot ce se intampla in jurul lor nu le ajuta deloc. Actrita vorbeste despre cuvintele pe care medicii care s-au ocupat de cazul ei le-au folosit: „Anomalie….Defect…Incapabil….Incomplet…..Nu este viabil”

Nu este de mirare ca femeile nu vorbesc deschis despre pierderea sarcinii, insa exact asta incearca Ashley sa schimbe.

Ea le roaga pe femei sa vorbeasca despre acest subiect in incercarea de transforma dintr-un subiect tabu in ceva normal, pierderea sarcinii.  Ashley Williams le roaga pe acele 25% dintre femei sa vorbeasca deschis despre asta si le reaminteste ca sunt curajoase si puternice si le transmite un mesaj puternic: „Am fost acolo langa voi in acel magazin, sangerand prin pantaloni. Acum sunt bine. Sunt o supravietuitoare. Videcata, voi incerca din nou”.

Sursa: scarymommy.com
Foto: Instagram.com; Facebook.com; Hepta.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie