Asociatia EMOVERE si Irinuca – succes la „Bucatareala in familie” de la BABY EXPO

Peste 300 de parinti si copii au fost alaturi de Asociatia EMOVERE si Irinuca la „Bucatareala in familie” de la BABY EXPO

La BABY EXPO, editia de primavara (10 – 13 martie 2011) de la Sala Polivalenta Bucuresti, parinti si copii au „bucatarit” in fiecare zi alaturi de Irinuca si invitatii Asociatiei EMOVERE. Cu Mami Bucatar si cunoscuti promotori ai principiilor de viata sanatoasa,  toti cei care au zabovit la Clubul parintilor au putut sa afle informatii utile despre alimentatia sanatoasa, dar si gustoasa, la diverse varste, despre mecanismele psihologice de schimbare a obiceiurilor alimentare, despre implicatiile unui mod de viata sanatos in dezvoltarea armonioasa a familiei. In plus toata lumea a savurat retete gatite si chiar inventate de cei mai mici bucatari si suc de mere gustos de la Valea Mare.

Joi, 10 martie, a fost o zi Bucatareala in familie cu Irinuca' dedicata viitoarelor mamici. Prietena Irinucai, Florentina Opris a oferit sfaturi din propria experienta de mama si chiar a exemplificat practic modul in care o tanara mamica poate pastra sportul in viata ei. Mamicile au primit informatii despre schimbarile fiziologice normale din corpul unei femei insarcinate si despre posibilitatile de pastrare a starii de bine pe toata durata sarcinii, prin practicarea exercitiilor fizice specifice, adaptate nevoilor fiecarei femei. Dupa sport si sanatate Florentina Opris alaturi de Irinuca si Mami Bucatar au gatit retete gustoase si sanatoase.
 

Vineri, 11 martie, Irinuca si Marius Tudosiei (Bacania Veche) au oferit un adevarat regal de mancare gustoasa si sanatoasa pentru  pentru intreaga familie. Prin intermediul unei demonstratii de gatit simplu, sanatos si gustos toti cei prezenti au primit informatii despre ingredientele diverselor produse si solutii pentru alegerea naturala in alimentatia de zi cu zi.

Sambata, 12 martie, principala tema de discutie a fost  Hrana sanatoasa – nevoile reale ale copilului„. Workshop-ul pentru parinti si copii cu Dr. Serban Damian si Psihoterapeutul Seramis Sas a adus parintilor multe informatii utile despre comportamentele alimentare sanatoase sau nesanatoase ale copiilor, despre modalitatile de a transmite obiceiuri alimentare sanatoase in famile, despre „tipul de hrana afectiva” de care un copil are nevoie pentru a se dezvolta armonios. Cei doi invitati au raspuns numeroaselor intrebari din public, deschizand astel noi si noi subiecte de discuitie in jurul meselor la care Mami Bucatar si copiii gateau gustos si sanatos.
 

Duminica, 13 martie, psihologii EMOVERE Oana Mihalcea si Anca Raducan au propus parintilor un workshop despre rolul modelelor in transmiterea unor obiceiuri de viata sanatoasa de la parinte la copil, in functie de etapele de dezvoltare. Intr-o atmosfera informala creata si de buna dispozitie a copiilor care bucatareau alaturi de Irinuca si Mami Bucatar, parintii si cei doi psihologi au raspuns impreuna la probleme concrete din viata de zi cu zi a familiei.

Mai multe informatii si imagini de la evenimente gasiti pe blogul Irinucai: http://suntirinuca.wordpress.com/

Proiect sustinut de partenerii: Bacania Veche, PHILIPS, Bonduelle, Farmaciile Help Net, Milupa, revistele BABY, Avantaje si ITSY BITSY.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri