Astrele şi silueta: dieta în funcţie de zodie

Dorința de a corespunde canoanelor de frumusețe actuale și grija pentru sănătate fac din kilogramele suplimentare un oaspete nepoftit, pe care îl dorim alungat cât mai repede din viața noastră. În lupta pentru o siluetă armonioasă sunt puse la bătaie nenumărate rețete-minune sau procedee miraculoase de slăbire. Dintre toate, este important să alegem dieta potrivită, care convine personalității și ritmurilor noastre biologice, căci demersul va fi mai eficient și mai puțin chinuitor.

In aceasta privinta, astrologia are si ea un cuvant de spus – daca nu te regasesti in tipul zodiei de nastere, sigur te vei regasi in tipologia care iti defineste Ascendentul, inclusiv aspectul fizic si obisnuintele alimentare.

 

BERBEC (21.03 – 20.04)

Berbecii apartin tipului muscular, care nu prea are necazuri cu tesuturile adipoase sau retentia de lichide. Plini de energie, sunt predispusi la activitate intensa, care arde caloriile cat ai clipi. Angrenati in tot felul de proiecte care nu suporta amanare, li se intampla adesea sa sara peste mese. Daca se ivesc totusi probleme…

Dieta In primul rand trebuie reduse excitantele (cafea, tutun si alcool), care nu numai ca au impact negativ la nivel celular, dar pot accentua o eventuala bulimie de stres. Fiindca n-au rabdare si vor rezultate imediate, curele de slabire lungi si elaborate nu li se potrivesc. Pot adopta regimuri-soc, cum ar fi cel disociat, dar numai pe termen scurt. Pe termen lung, le convine o dieta saraca in calorii, dar bogata in proteine.

Miscare Pentru Berbeci, activitatea fizica este forma ideala de lupta contra surplusului de kilograme, incepand de la mersul pe jos si pana la sporturile extreme (care ii cam tenteaza de altfel). Intrucat sunt foarte competitivi, sporturile care constituie o provocare sau care le opun adversari de joc sunt preferate.

Alte sugestii Berbecul guverneaza zona capului, inclusiv urechile. Din aceasta cauza, acupunctura auriculara si chiar purtarea celebrului cercel de slabit' pot avea efecte deosebite.

 

TAUR (21.04 – 21.05)

Intrucat tin la frumusete, Taurii se straduiesc sa-si conserve linia. Dar, o data cu trecerea vremii, tendintele sedentare si cele gurmande castiga tot mai mult teren in fata bunelor intentii. Structural, ei sunt programati sa acumuleze, sa conserve si sa nu renunte la ceea ce-au adunat; de aceea, se ingrasa usor si slabesc destul de greu.

Dieta Eliminarea dulciurilor si a grasimilor este cel mai important pas. Regimul alimentar trebuie sa se bazeze pe proteine, zarzavaturi si fructe. Se recomanda multe lichide (apa minerala, ceaiuri), menite sa curete organismul de toxine si sa taie apetitul. Deoarece le vine foarte greu sa renunte la placeri si nu le convine sa-si schimbe modul de viata, Taurii suporta dificil regimurile de slabire. Totusi, o zi pe saptamana…

Miscare Pentru a-i convinge sa accepte efortul fizic, acesta trebuie combinat cu o activitate agreabila. Le place natura – asa ca ar putea da o raita cu bicicleta sau cu rolele prin parc. Iubesc plantele, deci un pic de gradinarit n-ar fi tocmai de ignorat. In lipsa miscarii, o solutie care va avea succes sigur este masajul.

Alte sugestii Data fiind sensibilitatea olfactiva iesita din comun a Taurilor, se recomanda aromoterapia: ulei de ienupar, rozmarin, fenicul etc. De verificat periodic functionarea tiroidei.

 

GEMENI (22.05 – 21.06)

Se numara printre norocosii care isi mentin aerul tineresc si o silueta fara probleme pana la adanci batraneti. Vioi si nelinistiti, se misca mult si au arderi bune. Nu sunt lacomi, preferand diversitatea in locul cantitatii. Devin supraponderali numai din intamplare, atunci cand horoscopul personal are configuratii specifice in acest sens.

Dieta Trebuie sa evite consumul de produse fastfood. Sunt la indemana si pot fi ingurgitate din mers', e adevarat, dar contin multe grasimi. Atentie, de asemeni, la racoritoarele dulci si acidulate, pentru care Gemenii au o mare slabiciune (zaharul lor aduce calorii nedorite). La nevoie, pentru reglarea greutatii, pe langa restrictiile amintite se recomanda si o zi pe saptamana (numai) de fructe.

Miscare Guvernati de Mercur, zeul cu aripi la picioare, Gemenii se misca nonstop. Intrucat sunt agili si indemanatici, le convine perfect tenisul sau ping-pongul. Dar accepta cu entuziasm si dansul, hoinarelile cu bicicleta, raidurile pe role sau banalele plimbari pe jos – orice, cu conditia sa aiba companie.

Alte sugestii Au impresia ca fumatul sau rontaitul ii calmeaza. Ar fi de o mie de ori mai castigati daca ar invata doua-trei tehnici de relaxare bazate pe exercitii de respiratie.

 

RAC (22.06 – 22.07)

Multi dintre acesti lunari sensibili tind sa se dilate'. Dar nu toti, fiindca Racul prezinta doua tipologii distincte: limfaticul supraponderal si nervosul sub'. Cei supra' acumuleaza usor apa in tesuturi si sufera adesea de tulburari hormonale. Toti au insa o digestie delicata, iar din aceasta cauza dieta potrivita devine o prioritate.

Dieta Au interes sa manance lejer si natural – regimul macrobiotic pentru ei s-a inventat. Pot sa bea ceaiuri cu efect diuretic usor, sa reduca sarea, sa urmeze o cura de iaurt si cereale. Intrucat varza se afla sub stapanirea Lunii, la fel ca si semnul lor, ii poate ajuta serios sa scape de pernute' si colacei' – nu neaparat sub forma vestitei supe, ci si sub forma de salata, mancare sau cum o tolereaza mai bine.

Miscare Le place sa se plimbe, iar acest lucru ar trebui exploatat la maximum. Nu le priesc sporturile dure, extreme, dar pot sa faca inot, aerobic sau putin jogging. Fiindca in astrologie ei sunt stapanii lacurilor, iar plimbarile cu barca se potrivesc cu firea lor romantica, n-ar strica sa incerce sa traga putin si la vasle.

Alte sugestii Pentru celulita si apa din tesuturi se recomanda drenajul limfatic (facut de specialisti) si sauna. De asemenea, echilibrare prin meloterapie (terapia prin muzica). Se vor tine sub supraveghere functiile endocrine.

 

Foto: shutterstock.com 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport