Atelierul de Carte te invită la cursuri practice despre cărți, tipar și legătorie

Atelierul de Carte din cadrul Muzeului Țăranului Român începe o serie de cursuri practice despre facerea cărților, prin hârtie manuală, tipar și legătorie. Participanții vor descoperi rețeta hârtiei medievale, secretul cărților vechi,  care rezistau 1000 de ani, arhitectura cărții: proporții și utilizări, potrivirea alchimică a textului cu biblioteca, industria hârtiei și moartea cărții.

Fiecare întâlnire va avea un invitat special, scriitor, bibliotecar, creator de carte sau grafician, care va vorbi despre istoria cărții, atât ca obiect cât și ca text.

Cursurile sunt susținute de Răzvan Supuran, inițiatorul Atelierului de Carte, și se adresează adulților. Pot participa însă și copii, care vor lucra alături de cei mari, cu un alt coordonator. Ei vor vedea cât de simplu se poate recicla manual deșeul de hârtie și cum își pot face acasă propriile caiete.

Cei interesați pot participa la un singur curs sau la un modul de 4 cursuri, în care își vor putea manufactura propria carte. Întâlnirile se întâmplă în zilele de sâmbătă de la ora 11.00 la 18.00. Înscrieri la [email protected], până pe 29 noiembrie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri