Atentie, baby on board!

Bebe la bord! Asta vedem ca sta scris pe etichete autocolante colorate lipite pe geamurile multor masini in oras. Si, dintr-o data, simtim nevoia sa avem mai multa grija, caci acolo poate fi un bebelus.

Dar oare cum il plimbam pe bebe cu masina? In brate? In scaunel? In cosulet? Il punem pe scaunul din fata sau pe bancheta din spate?

Articolul indispensabil unei calatorii cu masina impreuna cu bebelusul este, desigur, scaunul de masina. Peste tot in lume este mentionata necesitatea transportarii copiilor mici cu masina numai in scaunele speciale pentru masina, cu centura de siguranta pusa.

Chiar si la plecarea din maternitate spre casa este recomandat sa tinem copilul intr-un astfel de scaunel. Acelasi lucru si pentru drumurile scurte – niciodata nu vom opta pentru ca unul dintre noi sa tina copilul in brate, pe cand celalalt conduce.

Experienta practica nefericita arata ca bebe ne poate zbura din brate prin parbriz si la o frana mai puternica, nu doar in cazul unui accident.

Daca ati privit cu atentie in magazine, ati observat ca exista doua feluri de scaunele de masina – unul numai pentru bebelusi foarte mici (care pot fi folosite numai pana la o anumita greutate a copilului foarte mic), si cele care seamana cu scaunele obisnuite de masina, care pot fi folosite pana spre varsta de 5-6 ani, in functie de inaltimea si greutatea copilului.

Este recomandat ca scaunele pentru bebelusi sa fie montate astfel ca bebe sa stea cu fata spre spatele masinii, si sunt bune pentru copiii pana intr-un an si de maximum 13 kg (daca bebe ajunge la aceasta greutate inainte de un an, cumparam celalalt tip de scaun).

Ele au protectie pentru spatele si capul copilului. Scaunele de masina pentru copii mari sunt montate cu fata in directia de mers si obligatoriu copilul va fi protejat cu centura de siguranta.

Citeste continuarea in revista BABY – iunie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista