Atentie: bebelus la masa!

Pana la 4 luni, te-ai descurcat. Provocarea incepe odata cu diversificarea. Mai jos ai cateva trucuri la care poti apela daca vrei sa nu ai batai de cap la ora mesei.

Are 4 luni… Cu ce incepi? Cu cereale – orez. Este cel mai putin probabil sa declanseze vreo alergie si este mai bogat in fier, de care copilul are multa nevoie.

Introducerea se face la masa de dimineata, cand copilul este mai relaxat si ii este mai foame decat pe parcursul zilei. Asteapta patru zile pana la introducerea altui aliment, pentru a putea observa eventuale reactii alergice.

Intre 4-8 luni poti introduce fructe si legume, fie inainte, fie dupa masa de cereale, la fiecare masa. Sunt sanatoase si pline de vitamine si minerale. Legumele vor avea intaietate, pentru ca bebelusii au o preferinta naturala pentru dulce si, daca-i vei da fructele mai intai, vei avea parte de refuzuri ulterior.

Citricele se introduc de-abia dupa primul an de viata. Desi multi medici inca le recomanda, si indoite cu apa, sunt mult prea acide pentru stomacul bebelusilor si pot produce probleme la nivel digestiv.

8-12 luni Piureurile cu bucatele pe care sa le poata mesteca vor avea mare succes. La aceasta varsta, nevoile de fier ale copilului sunt mult crescute, asa ca fiti atenti la meniu, pentru a evita anemia feripriva. Conform studiilor, aproape 60% dintre copiii mai mici de 1 an sufera de anemie.
 

Citeste continuarea in revista BABY – noiembrie.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista