Atenție! De ce nu trebuie să le dăm niciodată medicamente cu ibuprofen copiilor cu varicelă | FOTO

Hayley Lyons, mămica a trei copii, a fost la un pas să-și pairdă unul dintre băieței, după ce i-a dat micuțului ibuprofen ca să-i scadă temperatura provocată de varicelă. Postarea prin care ea atrage atenția tuturor părinților a fost extrem de răspândită pe internet, fiind distribuită de aproape 500.000 de ori.

Mămica a povestit că a fost la mai mulți medici cu băiețelul ei, Lewis și toți i-au pus același diagnostic, varicelă,  și i-au dat același tratament, și anume nurofen sau medicamente pe bază de ibuprofen. Astfel, Hayley a ajuns cu fiul ei la spital, micuțul ajungând să facă speticemie. Spre norocul lor, mama a mers cu copilul de urgență la medic, altfel situația ar fi putut una tragică. Tocmai din acest motiv, ea a vrut să le atragă atenția părinților, să nu mai facă aceeași greșeală pe care a făcut-o ea.

'Am consultat patru medici și toți i-au prescris ibuprofen pentru a-i scădea temperatura. Acest medicament este un anti-inflamator și reacțiile adverse sunt dure. Bubițele apărute în cazul varicelei se adâncesc în țesut și am ajuns la septicemie.

varicela

Dacă nu l-am fi dus pe Lewis de urgență la spital, ar fi fost cu mult mai rău. În mod uimitor, pe prospect scrie că nu este recomandat ibuprofenul în caz de varicelă, dar nouă ni l-au prescris totuși patru medici', a scris Hayley pe Facebook unde a postat și imaginile cu fiul ei pentru a vedea toată lumea în ce hal ajunsese micuțul.

Studii recente au demonstrat, se pare, că nu este recomandat ibuprofenul în cazul varicelei din cauza reacțiilor adverse. Cu toate acestea, el este în continuare prescris. Hayley susține că după ce a consultat mai mulți pediatri, în afara celor patru consultați inițial, aceștiau i-au spus că paracetamolul este recomandat în varicelă și nu ibuprofenul.

Foto: Northfoto, Facebook Hayley Lyons


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau