Atentie de unde cumparati dispozitive medicale Kosmodisk!

O varianta contrafacuta, a unui dispozitiv pentru tratarea durerilor de spate, este vanduta in centre comerciale, de catre vanzatori ambulanti si pe mai multe site-uri. Este vorba despre copii ale produsului KOSMODISK, un dispozitiv medical ce elimina durerile de spate. Din cauza calitatii slabe a materialului din care aceste dispozitive false sunt facute, tot mai multi cumparatori au reclamat ca au avut de suferit sau ca nu au obtinut efectele dorite.

Kosmodisk Classic Set este un dispozitiv omologat, inregistrat medical, testat clinic si premiat international care elimina sau reduce semnificativ durerile coloanei vertebrale si pe cele din zona lombara. Produsul contrafacut este fabricat in China sau Turcia, fara a beneficia de niciun control calitativ si fara sa respecte norme medicale si de securitate. Compania Studio Moderna, unicul distribuitor al produsului originalin Romania, ofera clientilor o perioadă de testare de 30 de zile, perioada in care acestia pot returna produsul fara necesitatea invocarii unui motiv si primesc inapoi integral suma achitata pentru achizitionarea lui.

ReprezentanÅ£ii Studio Moderna spun că produsul orginal poate fi comandat doar apelând numerele de telefon din spoturile publicitare de pe TV, din ziare ÅŸi reviste, de pe www.kosmodisk.ro, www.top-shop.ro sau cumpărând direct din farmaciile partenere sau din magazinele Top Shop.
Nu cumparati de la tarabe, de la vanzătorii ambulanÅ£i sau de pe internet (in afara site-urilor mentionate mai sus)!

Dispozitivul original este fabricat dintr-un plastic chirurgical, hipoalergenic, material aprobat pentru uz medical. Diferenţele de aspect dintre produsul original si cel contrafacut sunt aparent insesizabile. Insa la cel fals plasticul este rigid, cataramele fragile si prost finisate.
Organizaţia Mondiala a Sanatatii (OMS) estima in 2009 ca pana la 10% din dispozitivele medicale comercializate la nivel global sunt susceptibile de a fi contrafacute. Pe fondul crizei economice, aceasta cifra tinde sa creasca in 2011. Din pacate unii romani prefera produsele cu preturi mai mici chiar si cand vine vorba de sanatate, in defavoarea dispozitivelor medicale cu garantie de producator. Practic, oamenii nu realizeaza diferenta intre produsul original si dispozitivele medicale contrafacute sau fabricate in conditii nepotrivite si riscurile la care se expun, folosind astfel de produse ce nu respecta normele impuse de Uniunea Europeana.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri