Atenţie la aditivi!

Într-o lume ideală, ne-am hrăni bebeluşii doar cu mâncare gătită în casă, însă în lumea reală, pentru multe dintre noi, mămicile, este mai practic şi mai uşor ca, pe lângă mâncărurile de casă, să apelăm din când în când la preparatele disponibile în comerţ.

Totuşi, atunci când cumpărăm mâncare pentru bebeluşi, este foarte important să citim eticheta, pentru a ne asigura că produsul nu conţine aditivi nedoriţi, zaharuri (dextroză, zaharoză, maltoză), îndulcitori artificiali (aspartam, zaharină), sare şi substanţe cum ar fi amidon modificat.

În mâncarea din comerţ, chiar şi în cea pentru bebeluşi, se adaugă coloranţi, arome, stabilizatori şi emulsificatori ca să fie mai atractivă, mai gustoasă şi să se pşstreze mai mult. Este important să citeşti cu atenţie etichetele şi să fii atentă la numerele E-urilor, ca să te asiguri că produsele nu conţin zahăr (glucoză, fructoză şi dextroză) sau sare (clorură de sodiu sau nitraţi precum benzoat de sodiu – E211), menţionate sub alte denumiri, iar dacă vrei să îi oferi o alimentaţie vegetariană, că aditivii nu provin din surse animale (roşu de coşenilă E120 şi gelatina E441 nu sunt vegetarieni).
Coloranţii alimentari sintetici au fost asociaţi cu probleme de sănătate, de comportament şi de învăţare. Fereşte-te mai ales de tartrazină (E102), de roşu ponceau 4R (E124), de galben de chinolină (E104), De galben –portocaliu (E110), de carmoizină (E122) şi de roşu allura (E129).

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau