Au strabatut mii de kilometri pentru a putea ajuta copiii romani dintr-un orfelinat

13 voluntari din America au sosit in luna ianuarie in Romania, la Centrul de Plasament Sfantul Andrei, din Iasi. Desi poate fi greu de crezut, ei nu au venit sustinuti de vreo entitate non-profit si nici nu sunt ajutati de stat pentru serviciul pe care ei il fac copiilor din orfelinat.

Tinerii nu au fost sustinuti de vreo fundatie sau de statul roman, ci au venit pe propriile puteri, fiind nevoiti sa munceasca si sa stranga banii necesari pentru cazarea si mancarea pentru cele 4 luni pe care le vor petrece aici.

13 americani platesc mii de dolari pentru a face voluntariat cu copiii orfani romani

Voluntarii petrec timp cu cei 57 de copii din centrul de plasament, oferind copiilor ceea ce de multe ori angajatii centrului nu au timp sa ofere: afectiune.

 

Chiar daca limba este o bariera in comunicare, voluntarii se inteleg de minune cu cei mici prin gesturi internationale, precum o simpla imbratisare. Totodata, voluntarii le acorda celor mici timpul pe care asistentele nu il au, pentru a parcurge etapele obisnuite de dezvoltare ale oricarui copil: ridicatul in fundulet, rostogolirea sau chiar mersul.

Majoritatea copiilor din centrul de plasament sunt fie victime ale abuzului domestic, fie copii ce au fost abandonati de parinti.

Sursa: http://stiri.tvr.ro/

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie