Aurora Liiceanu: ”Pe cine admiram, pe cine imitam”

Aurora Liiceanu va vorbi miercuri, 21 noiembrie, in cadrul intalnirii Intre noi, parintii despre modelele si reperele tinerilor, dar si despre relatia parinte – adolescent.

” Nimeni nu ramane imun la influente pentru simplul motiv ca nimeni nu traieste singur.

Faptul ca suntem fiinte sociale ne face de mici copii vulnerabili la influenta celor din jur. La inceput sunt parintii, apoi cercul celor care ne influenteaza se largeste din ce in ce mai mult, ajungand sa fie chiar lumea in care traim.

Fara indoiala ca orice copil in formare si orice adolescent preocupat de propria persoana, de felul in care se defineste, are nevoie de repere si de modele.

Uneori influenta acestora este neconstienta, alteori ea este constienta, fiind determinata de valorizarea pozitiva a unora si exprimata adesea prin admiratie.

Exista imitatie si exista apreciere. Parintii reprezinta prima instanta care poate deveni model de urmat pentru copii, mai ales atunci cand sunt mici.

Pe masura ce cresc si se maturizeaza, dobandind criterii prin care accepta sau resping anumite trasaturi de personalitate si anumite comportamente, nevoia de modele migreaza catre cei din jur sau catre cei
promovati prin media.

Parintii trec pe planul doi pentru ca ei deja au fost folositi', iar atractivitatea se muta in mediul proxim sau in persoane cu notorietate.

 

Citeste mai multe pe Avantaje.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri