Avantajele pijamalelor din bumbac organic pentru copii

Ce poate fi mai drăguț decât o pijama pentru un nou-născut sau o pijama pentru copii? Sunt modele atât de minunate, încât nu poți să nu te îndrăgostești de aceste haine în miniatură. Cu toate acestea, frumusețea nu este singurul lucru care contează. Pielea bebelușilor este sensibilă și orice material tratat cu substanțe chimice poate fi extraordinar de dăunător. 

Orice părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul său, iar asta nu ar trebui să se oprească la alimentație, jucării sau educație. Îmbrăcămintea organică are o importanță deosebită în dezvoltarea armonioasă a unui copil sănătos și fericit. 

Hainele intră în contact direct cu pielea copiilor, iar orice substanță chimică va avea un efect nociv. În special atunci când este vorba despre lenjerie sau pijamale, îmbrăcămintea din bumbac organic ar trebui să devină obligatorie, pentru a evita riscul apariției unor alergii sau alte tipuri de boli de piele și nu numai. Poți găsi aici pijamalele pentru bebeluși și copii, care reprezintă o opțiune mai sănătoasă pentru pielea sensibilă. 

În procesul de cultivare al bumbacului organic nu se folosesc pesticide, iar prelucrarea materialului și a hainelor finite nu implică detergenți sau vopsele chimice. Deși cele două tipuri de bumbac pot părea identice, modul în care este realizat bumbacul organic diferă enorm față de bumbacul conventional. De la semințele plantate în sol, până la pigmentul de colorare utilizat, fiecare etapă de producție este bine supravegheată. În timp ce bumbacul convențional este folosit pentru a obține un profit rapid, fără a se ține cont de pericolul utilizării excesive a substanțelor chimice dăunătoare, a toxinelor sau a practicilor agricole,  bumbacul organic este ferit de toate aceste elemente. 

Atunci când cumperi pijamale din bumbac organic, poți fi sigur că ai făcut cea mai bună alegere. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale bumbacului organic folosit pentru pijamalele de copii:

  1. Este durabil fără a fi toxic

Creșterea și prelucrarea organică a bumbacului nu afectează cu nimic rezistența acestuia. Te vei putea bucura de pijamale care vor putea fi purtate și spălate pentru mult timp, iar nevoia înlocuirii lor apare doar în momentul în care bebe crește și ele rămân mici. 

  1. Este prietenos cu mediul 

Față de alte materiale textile disponibile pe piață, bumbacul organic este cea mai ecologică variantă, datorită procesului de fabricare blând. Producția bumbacului organic utilizează mai puțină energie, produce mai puține gaze cu efect de seră și consumă mai puțină apă. Se estimează că la nivel mondial, culturile de bumbac neorganic reprezintă doar 2,4% din terenul cultivat, iar pentru acesta se utilizează 6% din cantitatea de pesticide din lume. 

  1. Este cultivat utilizând tehnici agricole tradiționale

Acestea includ rotația culturilor, utilizarea gunoiului de grajd natural și reciclarea apei. De asemenea, procesul de cultivare al bumbacului organic restricționează utilizarea substanțelor chimice dăunătoare. 

  1. Este mai sănătos

Față de bumbacul convențional, care poate irita pielea și poate provoca reacții alergice, bumbacul organic este o opțiune mai sănătoasă. Este dovedit că hainele confecționate din bumbac organic nu provoacă alergii sau alt tip de iritații. Pentru bebeluși și copii mici, acest detaliu este extrem de important, deoarece ei au pielea sensibilă, iar organismul lor nu este complet dezvoltat.

  1. Absoarbe umezeala și lasă pielea uscată

Noaptea, bebelușii transpiră foarte mult, iar un material care să absoarbă umezeala este important. Pijamalele confecționate din bumbac organic sunt blânde și lasă pielea uscată, fiind mult mai confortabile de purtat. 

Bumbacul organic este întotdeauna o alegere mai bună decât bumbacul convențional. Odată ce te vei convinge de acest lucru, după achiziționarea unor pijamale, vei extinde noua ta preocupare și la restul produselor disponibile, cum ar fi lenjeria de pat sau prosoapele pentru baie. 

Sursa foto: piqsels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse