Avantajele sigurătății

Uneori, facem eforturi disperate să menținem relații care sunt de multă vreme în comă. Renunțăm la noi, ne mulțumim cu puțin, încercăm să facem totul pentru partener, dar în cele din urmă, relația sucombă. Oricât de dureroasă ar fi o despărțire, există și partea bună a singurătății. Uite ce avantaje ai atunci când ești (din nou) singură.

 

 Te îngrijești mai mult

După o despărțire stima ta de sine este ușor zdruncinată, indiferent dacă tu ai pus capăt relației sau el. Dar ceva paradoxal de petrece – vrei să te îngrijești mai mult, îți cumperi mai multe lucruri, te duci mai des la coafor, la epilat, te duci la sală sau începi cursuri de kangoo jumps. Pe undeva, probabil că subconștient vrei să arăți spectaculos, să-i demonstrezi ce a pierdut. Chiar dacă asta e motivația, rezultatul e cel care contează, căci atunci când arăți mai îngrjită și ești în formă, te simți mai bine cu tine, iar când te simți mai bine cu tine, atragi admirația celor din jur și o nouă relație (dacă ești pregătită pentru ea).

Ai mai mult timp pentru tineshutterstock_223530643

Atunci când formezi un cuplu, încet-încet, renunți la obiceiurile tale, pentru a face loc celor de cuplu, cum e și firesc. Profită însă de noul tău statut de single și acordă-ți mai mult timp – petrece-ți momentele libere cum dorești, alături de prieteni pe care nu i-ai mai văzut de ceva vreme, ducându-te la un film, citind o carte bună. Chiar dacă ai copii, poți aranja cu cineva să stea cu ei măcar 2 ore pe săptămână, pe care să ți le acorzi exclusiv ție.

Îți găsești noi pasiuni

Când ai stat multă vreme într-o relație, pasiunile voastre s-au întâlnit pe un teritoriu cumun – ai făcut ce i-a plăcut și lui. Dar când ești singură, ești liberă să explorezi noi teritorii. Orele de pictură la care te-ai înscris ca o formă de terapie se pot trasnforma într-o nouă pasiune sau noua ta poftă de viață se poate să-ți deschidă drumul către cățărări, scufundări sau sporturi extreme. Profită de noile porți pe care ți le deschide viața.

Poți flirta

Dacă ar fi să fim cinstite, am recunoaște că am avut de-a lungul unei relații cel puțin 2-3 momente în care tare ne-ar mai fi plăcut să fim singure și libere. Ei bine, acum ești Nu te oprește nimeni să flirtezi cu cine îți place, căci nu mai ai de ce să te simți vinovată! Fii deschisă la o nouă relație, dar nu te arunca într-una prea repede după ce tocmai ai 'înmormântat' relația trecută. Acordă-ți un pic de timp și bucură-te de avantajele singurătății.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie