Aventuri Animate la ShortsUP, un program de filme scurte pentru familii isteţe

E ultima zi de şcoală şi toate gândurile fug spre vacanţă: aventurile aşteaptă să fie descoperite, poveştile se pregătesc să prindă viaţă. Vineri, pe 20 iunie, de la ora 18:00, ShortsUP şi Cinema City prezintă Aventuri Animate. Filme scurte pentru familii isteţe, un program de scurt metraje premiate, conceput special pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani.

Timp de o seară, sala de cinema va fi invadată de personaje de poveste și lumile lor fascinante. Animaţiile selectate pentru programul din 20 iunie vorbesc despre puterea prieteniei dar și despre eroii curajoși care schimbă lumea dintr-un foc. Micii spectatori și părinții care-i însoțesc vor avea parte de călătorii neașteptate: un salt în viitor, o plimbare zbuciumată prin insulele grecești, un drum cu peripeții într-o pădure plină de pericole. Curiozitatea, emoția și culoarea sunt punctele comune ale filmelor care vor aduce la viață atmosfera de vacanță. Trailerul Evenimentului.

Avem nevoie de prieteni pentru a ne da seama cine suntem cu adevărat. Programul Aventuri Animate va fi deschis de câştigătorul premiului OSCAR pentru cea mai bună animaţie scurtă a anului, un film difuzat în premieră în România. Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franța/ Luxemburg, 2013) e povestea unui personaj timid care se teme de necunoscut. Dar când ROBOT PET devine colegul lui de apartament, totul se schimbă.

Cum faci față unei armate de prădători îngrozitori cand ești un simplu şoarece pierdut în pădure? Aflăm din Gruffalo (r. Max Lang, JakobSchuh, Marea Britanie/Germania, 2009), animație nominalizată la OSCAR 2009.

 

Tot din selecția ShortsUP face parte și comedia Pe muchia destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010), în care o vacă deloc graţioasă decide să-și urmeze destinul şi să ajungă la singurul ei amic. Pentru asta trebuie să treacă o probă dificilă ce implică echilibristică şi hohote de râs.

 

În Oktapodi (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, EmudMokhberi, Franța, 2007), doua caracatiţe îndrăgostite încearcă să se salveze una pe alta.Vor reuşi oare să scape de pericolul de a fi mâncate? A câştigat peste 6 premii internaţionale şi o nominalizare Oscar în 2009.

 

Spectatorii prezenți pe 20 iunie la Cinema City vor pleca acasă cu un 'portret de familie isteață', realizat de echipa de fotografi profesioniști LILEBUBA. Sesiunea foto pentru familii va avea loc înainte de proiecția Aventuri Animate și va provoca multe zâmbete de la micii cinefili și parințiilor.

 

Evenimentul Aventuri Animate. Filme scurte pentru familii istețe este prima evadare de vacanță în universal celor mai aplaudate animații din ultimii ani. Programul e recomandat întregii familii și promite să pună la încercare imaginația publicului de orice vârstă.

Biletele pot fi achiziționate în avans începând de marți, 10 iunie, de pe www.cinemacity.ro sau din rețeaua de cinematografe Cinema CityRomânia la prețul de 25,5 LEI pentru adulțiși 15 LEI pentru copii, în limita locurilor disponibile. Mai multe pe www.cinemacity.ro și www.shortsup.ro.

 

Aventuri Animate este un proiect special creat de ShortsUP și Cinema City România. ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate scurtmetraje din toată lumea, fie că e vorba de ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului larg în fiecare sezon, prin evenimenteși zilnic, prin platforma de recomandări onlinewww.shortsup.ro.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber