Aventuri… cu o familie de paianjeni

Vrei sa-l vindeci de teama de paianjeni sau sa-i arati in ce masura trebuie sa se fereasca de acestia? Poate ar fi cazul sa faceti impreuna aceste insecte vesel colorate, care „zburda in sus si in jos, pentru ca sunt atarnate cu elastic. O buna idee de a-i decora camera, nu?

Paianjenii de jucarie din aceasta pagina pot fi realizati cu materiale extrem de putine: sunt de ajuns cateva resturi de stofa, de preferat din material reiat sau ceva mai pufos, niste elastic, sarmulite si cativa „ochisori”.

Pentru fiecare paianjen vei avea nevoie de…

1. Carton subtire pentru tipar;
2. 20 x 10 cm panza cu puf sau o bucata de reiat de aceeasi dimensiune;
3. Un patrat de velur cu latura de 20 cm; bucati de catifea sau diverse materiale pufoase;
4. Umplutura pentru jucarii (vatelina, burete etc.), care se poate spala usor;
5. Ata de cusut, creta (sau creion), o penseta lunga, lipici (adeziv);
6. O pereche de ochisori, elastic mai gros; sarma grosuta, nu prea greu de indoit.

Cum realizezi un paianjen:
1. Din cartonul subtire se taie cercuri de 8 cm si 4 cm diametru, pentru tiparul capului si al corpului. Se taie cate doua piese pentru fiecare parte a corpului. O piesa din materialul pufos se combina cu velur, pentru burta.

2. Se taie din patratul de velur cate o fasie de 8 cm lungime si 2,5 cm latime pentru fiecare picior. Acestea se indoaie si se cos pe dos, apoi se intorc pe fata si li se strecoara cate o sarmulita in interior si se finalizeaza.

3. Fiecare piesa a corpului se realizeaza separat, cosandu-se pe dos, apoi se intoarce pe fata si se umple. La corp se introduce mai intai firul de elastic. Toate se unesc in dreptul „gatului, mai intai corpul si capul, apoi picioarele. Ochisorii se lipesc cu adeziv..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Creativ