Avertismentul unei mame, după ce fetița ei de două luni s-a stins

Katherine Lawson, o tânără mamă în vârstă de 27 de ani, și-a pierdut fetița la numai două luni după ce a născut-o și a decis să povestească public ce i s-a întâmplat încercând să tragă un semnal de alarmă.

Katherine avea deja doi copii, iar fetița era cel de-al treilea. Și cum trei copii își dorise dintotdeauna și nu și-l mai dorea pe al patrulea, ea a decis ca imediat după naștere să recurgă la o ligatură tubară, mai exact o sterilizare feminină.

Katherine și soțul ei au considerat că acum, că aveau al treilea copil, o fetiță, și ceilalți doi băieți, familia lor era completă și putea să renunțe liniștită la ideea de mai face vreodată copii. Nici medicii nu au insistat să o convingă de contrariu, tocmai pentru că femeia născuse deja de 3 ori.

Numai că Katherine nu avea să prevadă tragedia care urma.

Nașterea a decurs foarte bine și, atât Katherine, cât și soțul ei, Ben au fost foarte fericiți când au auzit-o pe micuță plângând.

'Am știut de cum am auzit-o că este fată, cunoșteam deja plânsul băieților, iar acesta era diferit', spunea proaspăta mămică.

Tatăl copilei a observat că medicii stau mai mut timp decât era normal cu fetița lor, a întrebat dacă totul era în regulă, dar personalul medical i-a asigurat că totul era bine.

Mai târziu însă, după ore bune, în care părinții nu au primit nicio veste despre fetița lor, tatăl a mers să vadă ce se întâmplă.

Atunci a avut un șoc. A văzut că micuța Imogen era intubată și avea o drenă la nivelul plămânilor, unde medicii descoperiseră că avea o acumulare de lichide.

Pentru că starea micuței se agravase, medicii au stabilit că va trebui transferată la un alt spital. Mama, care abia suferise o operație de cezariană și o ligatură tubulară, simțea că i se surpă pământul de sub picioare.

'Nu-mi venea să cred ce se întâmplă. În capul era o ceață totală și mi se păra că nimic din ce vedeam și simțeam nu poate fi real', a declarat Katherine.

O perioadă, micuța Imogen a fost ținută în viață numai de aparatele prin care respira artificial.

Apoi, deși starea fetiței părea că se îmbunătățește, medicii au decis să-i facă operație de trahestomie pentru a fi siguri că va putea respira. Acest lucru s-a întâmplat pe când micuța avea 1 lună și două săptămâni.

Părinții susțin că operația a fost un adevărat coșmar pentru ei, au simțit că o vor pierde. Starea fetiței s-a înrăutățit după intervenția chirurgicală și s-a stins în mai puțin de două săptămâni. Medicii susțin că nu își explică prea bine ce s-a întâmplat.

Citește și: Petiția unei tinere mame căreia medicii refuză să-i facă ligatură de trompe

Katherine încă visează la fetița ei

Katherine și soțul ei au fost dărâmați și au decis să povestească publicului tocmai pentru a le îndemna pe mamele care vor să facă ligatură tubulară să se gândească foarte bine înainte de a lua această decizie.

Acum, Katherine și soțul ei caută o cale să mai poată face încă un copil, însă șansele de reușită sunt foarte mici și pentru a încerca este neapărat nevoie să mai suporte intervenții shirurgicale.

'Îmi doresc tare mult să mai avem un copil. Visez încă la o fetiță, la fetița mea. Dar mi-e atât de frică să nu trecem din nou prin ce am trecut', spune Katherine.

Mămica spune că e totuși fericită, are doi copii sănătoși, și acum a realizat și mai mult că asta este o binecuvântare.

Sursa:dailymail.co.uk
Foto:Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie