baby-zodiac – ce spun astrele despre copilul tău

Micul tău Berbec debordează de entuziasm și energie? Nu-i frâna inițiativele! Simpaticul tău junior născut în zodia Gemeni pune 1.001 întrebări și nu așteaptă răspunsul, fiind în continuă mișcare și având mereu nevoie de stimuli noi? Marea ta provocare ca părinte este să-l determini să se concentreze pe un singur lucru. Micului Capricorn îi este greu să-și exteriorizeze emoțiile? Oferă-i cât mai multe dovezi de dragoste și încredere! Află ce spun astrele despre copilul tau și cum ar trebui sa te comporți cu el, în funcție de zodie.

 

Berbec

Fetiță sau băiat, nu contează, copilul Berbec este foarte energic. Năzdrăvan, cu genunchii veșnic juliți, cu replică îndrăzneață și reacții puternice chiar înainte de a putea să articuleze cuvinte, e în continuă căutare de confruntări, aventuri. Este tentat de pericole (atenție, deci, la măsurile suplimentare de siguranță pe care le luați dacă aveți un mic Berbec!), e pripit, credul și idealist. berbecAre un entuziasm contagios, o spontaneitate pe care i-o remarcă imediat toți cei care-l au în preajmă, un curaj și inițiativă care-l plasează automat în postura de lider. Ca părinte, nu trebuie să-i frânezi inițiativele, dar ai mare grijă înspre ce îi canalizezi energia (e nativul care trebuie să facă sport). Încercările de disciplinare în forță sunt sortite de la început eșecului. La maturitate, nativul Berbec va fi ambițios, puternic, direct, plin de personalitate, de cele mai multe ori va ocupa funcții de conducere. Unui copil Berbec i se potrivesc nume sonore, de impact, care sugerează forță, curaj, combativitate, nume fruste, simple, directe: Anca, Olga, Vera, Victor, Robert, Florin. Evită diminutivele, numele care sună dulce, caraghios – Norica, Antonel nu se potrivesc unui Berbec, și nici prenumele gen Cicerone, Persefona, Antonio.

 

taurTaur

Liniștit, perseverent și responsabil, copilul Taur este dornic de siguranță, rareori își asumă riscuri sau se avântă pe teren necunoscut. Are o judecată sănătoasă, de bun-simț, practică, dar, pentru că este ceva mai lent, îi trebuie un anume timp să prelucreze informația. El trebuie să știe din timp ce i se întâmplă, nu reacționează bine când este pus în fața faptului împlinit sau i se cere să ducă repede la bun sfârșit o sarcină. Nu-l compara cu alți copii, mai vioi, pentru că îl vei inhiba și-i vei crea complexe. Atunci când îi explici ceva, nu-i teoretiza, ci oferă-i exemple simple și concrete. De mici, Taurii se dovedesc mai degrabă posesivi, nu fac parte dintre cei care să împartă cu ușurință jucăriile, iar aici este rolul tău să-l înveți lecții despre generozitate. Numele care li se potrivesc sunt cele neaoș românești – Maria, Elena, Bucur, Călin, sau cele inspirate din natură – Dalia, Codruț, Brad.

 

gemeniGemeni

Ai un copil sclipitor, simpatic, vioi și curios, care pune 1.001 întrebări și nu așteaptă răspunsul, care este în continuă mișcare și are mereu nevoie de stimuli noi? L-ai putea suspecta de ADHD dacă n-ar fi vorba, pur și simplu, despre un copil din zodia Gemeni. Îi place foarte mult să se joace, e atras de sporturi care cer mai degrabă îndemânare decât rezistență, și, deși este un omuleț mai mult rațional decât afectuos, are foarte mare nevoie de dragostea părinților, pentru a fi echilibrat psihic. Marea ta provocare ca părinte va fi să-l determini să se concentreze pe un singur lucru – apelează la umor, logică și fii flexibil în educarea și disciplinarea lui. Alege-i un nume „deschis – Anda, Emma, Thea, Toni, Matei.

 

racRac

Deosebit de sensibil și creativ, copilul Rac are o memorie ieșită din comun și o imaginație foarte bogată. Este retras și sfios și, de obicei, foarte atașat de părinți. Să nu te surprindă dacă va veni la tine de 8 martie cu un desen spectaculos sau dacă la prima vizită într-un magazin cu instrumente muzicale se va posta la un pian și va cânta (ceva care chiar are o linie melodică). Complex, prudent, diplomat, ambițios, tenace va rămâne toată viața lui, devenind un adult foarte romantic și un familist convins. Ca părinte al unui Rac, trebuie să-l ajuți să-și învingă temerile și pasivitatea (care decurge de multe ori tot din teamă) și să socializeze mai ușor. Sprijină-l în orice demersuri, nu-l critica, nu râde de el, se va închide mai rău decât o scoică. Dacă vei avea un copil Rac, să știi că i se potrivesc numele melodioase sau retro, eventual un nume al unui strămoș cu o viață interesantă: Alice, Domnica, Luna, Horia, Tiberiu, Ciprian.

 

Leu

Recunoști un copil Leu după faptul că este plin de resurse, energic, creativ și vrea să fie luat în serios. Adoră atenția, premiile, laudele, iar spiritul lui de lider înnăscut îl plasează repede în fruntea grupurilor în care ajunge. leuEste însetat de afecțiune, dar nu va fi un copil care să atârne de fusta mamei. Cu un copil Leu trebuie să te porți întotdeauna corect – nu suportă nedreptatea, minciuna, „strategiile. Marea provocare pentru tine, părintele unui mic Leu, este să-i explici că în prietenie sau în familie mai trebuie să faci și concesii. Fascinat de cavaleri, eroi, lideri, pe scurt, unui copil Leu i se potrivesc cel mai bine nume somptuoase, mărețe, nobile, strălucitoare, eventual care au aparținut unor oameni care au influențat istoria omenirii: Augusta, Cezara, Gloria, Iunona, Victoria, Cezar, Felix, Leonard, Ludovic. Diminutivele ca Mugurel, Vlăduț, Lăcrămioara nici nu au ce căuta pe lista ta de potențiale nume pentru copilul pe care-l vei aduce pe lume în zodia Leului. Nativii Leu devin adulți ambițioși, dominanți, plini de forță, adevărați lideri.

 

fecioaraFecioară

Muncitor și foarte ordonat, copilul Fecioară are o inteligență practică, logică și este dornic de cunoaștere și comunicare. Este acel copil care și atunci când se joacă lasă impresia că face ceva extrem de serios. Are un spirit de observație ieșit din comun, care îl poate transforma, peste ani, într-o persoană considerată critică și pretențioasă, dar are o inimă bună și este foarte săritor. Hărnicuț, copilul Fecioară ajută cu plăcere la treburile casei și nu va fi nevoie să-i spui de două ori să-și facă ordine în cameră (de fapt, nici măcar nu va fi vreodată dezordine în camera lui, pentru că nu se simte deloc bine într-un mediu „haotic). E copilul căruia îi poți lua fără grijă un animal, deoarece el (și nu tu) va avea grijă de acesta. I se potrivesc nume serioase: Sofia, Virginia, Flaviu, Șerban, Simion.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


Recomandari
Redactia.ro
RTV
ziareonline.ro
Proiecte speciale
Unica.ro
Huff
Faxnews
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Psihologie