Baclava

Ingrediente:

foi de placinta sau foi pentru strudel,
500 g zahar,
500 g miere ,
100 g nuci,
500 g unt 250 g,
pesmet alb 50 g ,
2 plicuri zahar vanilat

Preparare:

Foile de placinta sau foile pentru strudel se taie in bucati de marimea tavii de baclava. Tavile de baclava traditionale au pereti drepti si doua manere, iar in lipsa acestora se pot folosi tavi de cuptor cositorite.

Umplutura se prepara din 250 g zahar, care se amesteca cu 400 g nuci tocate cu cutitul, 100 g nuci trecute prin masina, 1 plic de zahar vanilat si 50 g pesmet alb.

Siropul se prepara din restul de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 350 g apa. Se unge tava cu unt, se asaza in tava trei foi stropite intre ele cu unt topit, se presara pe deasupra o lingura de umplutura, se pune o alta foaie, se stropeste cu unt si se presara din nou cu nuci si se continua operatia, pana se termina nucile.

Pe deasupra sa asaza alte trei foi frumoase stropite intre ele cu unt. Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit si inmuiat in ulei fierbinte, taindu-se patrate sau dreptunghiuri.

Se stropeste baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarna pe margini si de-a lungul taieturilor. Se da tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarna peste baclava siropul si se da tava din nou la cuptor ca sa fiarba cateva minute cu siropul.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton