Băiatul care a renunţat la copilărie pentru judo

Andrei Moga are 13 ani şi face parte dintr-un lot de judo foarte apreciat la nivel naţional, cel al CSS Târgovişte, condus de antrenorul Romel Muşa. Dublu vicecampion naţional la juniori, micul judoka este noul bursier al campaniei Jurnal de Fapte Bune.

Aflat în pragul adolescenţei, Andrei are încă aspect de băieţel, cu ochi ghiduşi ce îi umplu faţa de zâmbet de fiecare dată când vorbeşte de pasiunea lui numărul 1, judo-ul. Privirea luminoasă o moşteneşte de la mama sa, cea care îi cârmuieşte paşii şi parcursul sportiv de şase ani, de când micuţul s-a dedicat „cu trup şi suflet, de parcă i-ar fi intrat în sânge', judo-ului.

Andrei mai are un frate, Dragoş, de 23 de ani. Ca în atâtea alte cazuri, mezinul şi-a dorit să-şi urmeze fratele mai mare. Şi, ca în multe poveşti similare, pe alocuri l-a şi depăşit. Fratele s-a apucat de judo la începutul gimnaziului, Andrei încă din clasa I, iar acum este considerat unul dintre vârfurile de lance ale generaţiei sale. Dragoş a urmat Facultatea de Sport, Alex plănuieşte ca, la un moment dat, să aibă acelaşi traseu. Până una-alta, mai toată energia băiatului este direcţionată către activitatea sportivă, iar în judo performanţă se poate face până spre 34 de ani, deci timp de perfecţionare are cât încape.

Casa de la sala de antrenamente

Zi de zi, cu excepţia duminicilor, Andrei şi colegii săi participă la câte două antrenamente a câte două ore, dublate, desigur, de orele de şcoală. Până la anul, când va lua calea Liceului Sportiv din oraş, urmează o şcoală cu profil normal şi, chiar dacă profesorii sunt înţelegători când vine vorba de participarea la competiţii sau la antrenamente, Andrei ţine să aibă rezultate peste medie la învăţătură.

Citește continuarea în Jurnalul de fapte bune!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie