Baietel de 3 ani diagnosticat cu neuroblastom metastazat, dupa ce a fost vazut de 8 medici

Mamica unui baietel de doar 3 ani din Australia se straduieste sa stranga 300.000 $ pentru a-si putea permite tratamentul extrem de costisitor al fiului sau. Cum s-a ajuns aici? Initial, baietelului i s-a prescris ibuprofen, pentru ceea ce ulterior s-a aflat ca erau metastaze.

I s-a recomandat Ibuprofen, insa organismul lui era impanzit de cancer

Ryder Grace a inceput sa aiba probleme cu somnul si sa manifeste simptome caracteristice unei viroze. Mama sa l-a dus la numerosi medici generalisti, care i-au recomandat 4 pastile de ibuprofen pe zi.

Baiatul a inceput sa schioapete, avea o febra scazuta dar persistenta, ce trecea si reaparea. Mama l-a dus pe micut la medic de 8 ori in total, insa fara prea mult succes.

Ingrijorata ca fiul sau ar putea suferi de leucemie, femeia l-a dus pe baietel din nou la doctor si a cerut medicilor sa ii efectueze un test de sange.

„Doctorii nu voiau sa ii ia analize de sange, nu voiau sa supuna un copil de 3 ani la aceasta trauma.”, povesteste mama.

Rezultatele nu au scos nimic la suprafata, baietelul nu suferea de leucemie. Cand insa, la cinci saptamani distanta, starea baietelului continua sa se inrautateasca, Ryder a fost internat in spital, unde i s-a facut o biopsie.

Baietelul a fost vazut de 8 medici generalisti, pana sa primeasca un diagnostic cumplit

Medicii au prelevat maduva osoasa si de-abia atunci au realizat ce ii generase micutului dureri insuportabile:

intreg scheletul sau, maduva si articulatiile erau pline de metastaze. Copilul a primit un diagnostic dur: Neuroblastom grad 4, cu metastaze. „Il durea peste tot”, povesteste mama.

Corpul fragil al lui Ryder a rezistat la sapte runde de chimioterapie, a stat spitalizat 42 de zile si a trecut printr-un transplant de maduva osoasa.

In prezent parintii lui sunt disperati sa stranga 300.000 dolari, suma care le-ar putea salva copilul in New York.
In orasul american cei doi parinti ar putea gasi salvarea pentru copilul lor, intr-un tratament experimental ce consta in vaccinuri administrate pe parcursul a 12 luni.

Chiar si cu tratamentul extrem de costisitor, baietelul are o sansa de 50% ca boala sa recidiveze.
Baietelul e in prezent eligibil pentru acest tratament experimental, ce se presupune ca va invata organismul sa recunoasca si sa se lupte cu celulele canceroase, daca ele reapar.

Sursa articol: au.news.yahoo.com

Pentru donatii: au.gofundme.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Buton