Baietel sau fetita? Daca ai putea sa alegi…

Chiar daca declari sus si tare ca nu-ti pasa („ce o fi, o sa-l iubim la fel de mult”), recunoaste! In sinea ta ai deja o preferinta pentru sexul viitorului vostru copil.

Bineinteles ca nu prea ai cum sa alegi dinainte ce o sa fie, dar daca totusi ar exista posibilitatea…Ce ai face in acest caz?

Probabil ca macar ai incerca sa inclini balanta in favoarea fetitei sau a baietelului pe care ti-l doresti.

Asta, daca nu cumva faci parte dintre aceia care chiar isi doresc cu disperare ori una, ori alta, si ar face tot posibilul sa obtina „biletul castigator.

Am intalnit destui ca cei din urma, care chiar sunt dezamagiti cand afla, la ecograf, ce va fi viitorul lor copil… Ba unii chiar spera, in mod ciudat, pana la sfarsit, ca poate „poza nu e buna, ca poate cel mic s-a „rusinat in fata aparatului si nu s-a aratat in toata splendoarea lui…

Un baietel va deveni barbat, va fi mai puternic, mai bine vazut in societate, va avea mai multe sanse in viata – se spune. Dar o fata este mai cuminte, mai ascultatoare si mai apropiata de parinti… Probabil ca stii deja ce ai prefera.

In tari precum China, unde traditia cere ca baiatul sa mosteneasca averea si numele parintilor, in care familia isi doreste in mod expres ca numele sa ii fie dus mai departe si oamenii apreciaza sexul „tare mai mult decat pe cel „slab, chiar guvernul permite familiilor ce au doar fete sa incalce legea (care prevede sa nu depasesti doi copii in familie) si sa mai aiba un copil.

Insa daca micutul nu este cel dorit, nu se mai sta la discutii: mama e obligata sa faca avort. O dovada foarte buna a faptului ca oamenii isi doresc sa controleze acest aspect, uneori indiferent de mijloacele prin care o fac. Sexul copilului este dat de tata? Adevarat, dar de cromozomii acestuia.

Pentru ca ovulul mamei are doar un cromozom X, tatal este cel care influenteaza sexul viitorului copil: de la el pot veni ori inca un cromozom X (doi cromozomi X insemnand o fetita), ori unul Y, (rezultand combinatia XY pe care o au baietii).

Asta nu inseamna ca tatal care are doar fetite e mai putin „barbat in casa – cromozomii n-au nici o legatura cu masculinitatea si cu virilitatea. Trebuie stiut ca orice barbat emite, in momentul ejacularii, spermatozoizi „masculini si „feminini (care contin, adica, cromozomi Y si, respectiv, X). Acestia au aceeasi sansa sa ajunga la ovul si sa-l fecundeze.

Cel putin asa sustin studiile stiintifice facute in Occident asupra acestei teme. Totusi, aceleasi studii dovedesc ca exista cateva detalii cel putin interesante despre formarea sexului unui copil: de pilda, se pare ca numarul de ovule fecundate care au doi cromozomi X este, imediat dupa concepere, cu aproape 50% mai mare decat cel al ovulelor XY.

Dar de ce pe lume vin, pana la urma, mai multi baieti decat fete? (Statisticile arata ca, in medie, la nivel mondial, la 100 de fetite se nasc 106 baietei.) Pentru ca ovulele cu doi cromozomi X nu au o viata prea lunga: asa cum ziceam, cele mai multe avorturi din lume sunt facute tocmai pentru ca parintii nu-si doresc fetita care urmeaza sa se nasca. Deciziile umane au luat deja locul „selectiei naturale.

Dar daca iei masuri dinainte? Poti evita sa ajungi asa departe? Stiintific, nu este dovedit ca o anumita pozitie in pat in momentul actului sexual, orgasmul unuia dintre parteneri, conceptia intr-o anumita perioada a lunii sau a anului, alimentatia parintilor (in special a mamei) si tot felul de alte asemenea metode ar influenta cu adevarat „rezultatul. Statistic, exista cazuri cu sanse mai mari de a avea baiat sau fata.

De pilda, s-a aratat ca barbatii mai in varsta care au avut de-a lungul vietii mai multe partenere fac mai multi baieti decat fete. Sau ca cei cu sange nobil au mai mult fete decat baieti. Oricum ar fi, statistica nu este insa decat un joc de noroc: chiar daca ai 70% sanse sa iti iasa numerele favorite la loto, e la fel de probabil ca nici de data asta sa nu castigi.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton