Baietelul meu are probleme de comunicare

Intrebarea mea se adreseaza d-nei psihoterapeut Silvia Ciobanu. Am un baietel de 4 ani si 2 luni pe care-l cheama Andrei Serban. As putea spune ca nu vorbeste atat de bine precum vorbesc marea majoritate a copiilor de varsta lui. Leaga cam greu cuvintele intre ele, iar poezii nu prea spune. Este timid sau chiar timorat atunci cand intra in contact cu persoane straine, dar de indata ce acestea ii capata increderea, devine destul de sociabil.

A fost inscris la gradinita, iar doamnenele educatoare mi-au spus ca ar avea probleme psihice si ca este de scoala speciala. Am fost la specialist si mi s a spus „este un copil mai deosebit, din contra doamnele ar trebui sa lucreze mai mult cu el”. Fac logopedie cu el. I-am dat in trecut Encefabol, Cerebrolozin si mai nou i-am dat si Tonotil N. Logopeda imi spunea ca nu are dezvoltat simtul oculomotor. Este grav?

Astazi l-am inscris la alta gradinita si doamna de acolo mi-a spus ca are probleme de comunicare, ce nu ar fi normale pentru varsta lui. Nici nu mai stiu la cine sa apelez. Acasa, Andrei este destul de vorbaret, ca ma zapaceste de cap. Intr-adevar stalcit, mai nestalcit, dar comunicam. As dori sa stiu si eu ce sfat imi dati si la cine sa apelez. As fi dispusa sa vin si la Bucuresti, pentru a fi consultat de dvs. Multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.

Intrebare pusa de: Alina( 29 ani), , Botosani

Expertul nostru va raspunde:

Este de laudat si foarte important ca ati fost atenta si ca ati incercat sa cautati raspunsuri la problemele copilului dumneavoastra. Dar copilul a primit tratament si recomandarea de a merge la logoped si nu cred ca au fost facute fara nici o justificare. Insa, pentru a va linisti puteti apela din nou la un psiholog clinician, dar unul care a lucrat sau lucreaza cu copii, care sa efectueze o evaluare complexa pe arii de dezvoltare.

Ce cred ca ar mai fi important este ca acest psiholog sa colaboreze cu un neuropsihiatru, care la randul lui sa evalueze copilul, ca apoi cei doi sa poata corobora informatiile pentru a avea o imagine cat mai exacta, pentru a va putea da un raspuns care sa va ajute. Sigur ca puteti veni pentru o evaluare si la Bucuresti, dar asta presupune timp, deoarece pentru o evaluare complexa este nevoie de mai multe intalniri.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului