Băile în timpul sarcinii. Ce trebuie să știi

Multe viitoare mămici se întreabă dacă este sau nu bine să faci baie, nu doar duș, în timpul sarcinii.

Se pare că băile sunt recomandate și în timpul sarcinii pentru a ne ajuta să ne relaxăm, dar este bine ca apa să nu fie foarte fierbinte.

Cum știi când apa este prea fierbinte? O baie relxantă în timpul unei sarcini sănătoase este binevenită cu două condiții: să nu ție se înroșească pielea, să nu transpiri- acestea fiind semne că apa este mai caldă decât ar trebui.

Ca să îți dai seama care e temperatura optimă, exersează încă de pe acum și vei știi cum să faci și cu apa de băiță a bebelușului. Pui încheietura mânii (partea opusă de cea unde stă de obiceiul ceasul) în apă. Este un loc foarte sensibil și vei simți imediat dacă apa este prea fierbinte.

O baie prea fierbinte îți poate ridica brusc temperatura corpului, iar acest lcuru poate fi periculos pentru copil. Mai mult, studiile arată că supraîncălzirea corpului mamei, mai ales în primele luni de sarcină, poate duce la defecte de naștere asupra copilului. Aceste defecte sunt de regulă la nivelul creierului sau al coloanei vertebrale.

Un alt risc al unei băi prea fierbinți este acela de a ameți sau a ți se face rău, din cauza căldurii care scade presiunea sanguină. Scăderea presiunii poate afecta de asemenea cantitatea de sânge care ajunge la făt și acest lucru nu este indicat.

Dar, nu trebuie să ne panicăm și nu trebuie să renunțăm complet la băile în cadă, mai ales dacă asta ne relaxează. Nu este chiar atât de simplu să se supraîncălzeazcă trupul mamei. Acest lucru ar fi mult mai probabil dacă ați merge la saună. Apa din cadă, chiar dacă este mai călduță, încet-încet se răcește și odată cu ea și temperatura corpului mamei. Nu se menține la o temperatură ridicată constantă, cum ar fi de exemplu într-o saună.

Multe femei sunt pasionate de băile relaxante și aromate, însă specialiștii susțin că nu este indicat să pui substanțe spumante, sare de baie sau uleiuri în apa din cadă atunci când ești însărcinată. Acestea pot modifica ph-ul vaginului și astfel crește riscul de a te alege cu candida sau alte infecții vaginale care nu numai că duc la disconfortul mamei, dar netratate, pot ajunge la bebeluș în timpul nașterii.

Totuși, pentru a-ți face baia relaxantă te poți bucura de niște lumânări parfumate.

Sursa: babycenter.co.uk
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sarcina