Asociatia Invingem Autismul organizeaza joi, 26 aprilie primul bal caritabil din România in sprijinul copiilor cu autism. Evenimentul are loc incepând cu orele 19:00 la Hotel JW Marriott si are ca scop strângerea de fonduri pentru pentru imbunatatirea integrarii copiilor cu autism in scoală. De asemenea o parte din fondurile strânse vor fi folosite pentru sustinerea Centrului Multidisciplinar de Interventie al Asociatiei Invingem Autismul, în cadrul caruia 23 de copii cu autism beneficiaza de sprijin specializat.
Initiativa completeaza seria de evenimente si proiecte planificate de Asociatia Invingem Autismul pentru luna Aprilie – luna de constientizare a autismului.
Principalul moment de strângere de fonduri al serii, licitatia cu strigare va fi sustinuta de prietena si sustinatoarea copiilor cu autism, Madalina Marcu de la Asociatia pentru Relatii Comunitare. Invitatii vor avea posibilitatea să liciteze pachete de servicii si obiecte donate de sustinători ai cauzei: autograful lui Temple Grandin – cea mai cunoscuta persoana cu autism din lume, pachet de weekend oferit de hotel JW Marriott, cina cu sfaturi culinare oferite de Horia Vârlan.
De asemenea, in cadrul licitatiei silent, participantii vor putea licita pentru obiecte personale sau cu valoare artistica, de culoarea albastra, donate de prietenii copiilor cu autism precum: Mihai Albu, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Liza Panait, Malvina Cervenschi, Virgil Iantu, Sergiu Nicolaescu, Simona Patruleasa, Adriana Muraru, Liana Alexandru, Dana Savuica, Raluca Moianu, Maria Radu, Anca Rusu, Bogdan Ionescu.
Evenimentul va fi punctat si de momente artistice oferite de Andra Maruta, Maria Radu, Irina Sârbu, Maria Buza si taraful sau, 2 Zece band precum si copiii de la scoala de dans Pas în Doi.
Fondurile strânse vor finanta programele de interventie menite să faciliteze integrarea copiilor cu autism in diverse medii sociale. Toate aceste programe se desfasoara în cadrul Centrului Multidisciplinar de Interventie al Asociatiei Invingem Autismul.
In acest centru programul de lucru al copiilor cuprinde activitati unu la unu (copil/tutore) de analiza comportamentala aplicata, logopedie, terapie ocupationala si kinetoterapie. Totodata, copiii participa la grupuri de socializare si de joaca pe tot parcursul zilei, in cadrul carora dobândesc abilităti care sa ii ajute să se integreze in invatamântul de masa, alaturi de copii cu o dezvoltare tipica. Asociatia Invingem Autismul are parteneriate cu gradinite si scoli, parteneriate prin care isi propun integrarea scolara a beneficiarilor.
De programul personalizat de interventie al copiilor cu autism se ocupa o echipa formata din specialisti care sunt formati si evaluati de consultanti straini din tări ca Statele Unite, Finlanda si altele.
„Este important ca oamenii sa stie ca orice suma donata conteaza. Terapia de recuperare a unui copil este între 1000 si 2000 EURO/luna, iar incapacitatea parintilor de a acoperi aceste costuri determina reducerea drastica, pana la eliminare, a sanselor de dezvoltare si integrare ale copilului. Prin aceasta actiune vrem sa dam o mâna de ajutor copiilor cu autism si astfel sa continuam programele de interventie.' a declarat Andreea Sorescu, presedinte al Asociatiei Invingem Autismul. „Dorim sa multumim partenerilor si artistilor care s-au implicat pro bono in sustinerea cauzei noastre' a adaugat ea.
Sponsori:
Popovici Nitu si Asociatii, Garanti Bank, Rompel, Business Results
Parteneri:
Digi 24, JW Marriott, Vinexpert, Coca Cola, Kamrad,GodMother, Wunderman, The Workshop, Pas în Doi, Kanal D, HR Club, Money Express, Viva, Baby
Despre Asociatia Invingem Autismul:
Asociatia Invingem Autismul a fost înfiintata in urma campaniei „Impreuna invingem autismul!' desfasurata in 2008-2009 si are ca misiune imbunatatirea vietii persoanelor afectate de tulburari din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale campaniei Impreuna invingem autismul!' au fost marcate in 2011 prin obtinerea unei distinctii in cadrul Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011. In prezent, Asociatia are un numar de 23 de beneficiari, copii diagnosticati cu autism cu vârste cuprinse intre 3 si 14 ani ce beneficiaza de programe de interventie specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest ÅŸi SUA. Centrul colaboreaza cu un consultant din California, iar echipa de terapeuti este constant formata si supervizata de profesionisti din S.U.A si Finlanda.
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati
Andreea Sorescu, Tel: 0745 079 129, E-mail: [email protected]